Volledig scherm
Het dierenparkje zoals het was aan de Colmschaterstraatweg © Google Streetview

Deventer ontruimt dierenparkje Colmschaterstraatweg

Het dierenparkje aan de Colmschaterstraatweg is maandagochtend door de gemeente Deventer ontruimd.  Het enige overgebleven hertje is naar de hertenweide in het Nieuwe Plantsoen gebracht en een konijntje is naar de familie gegaan waarvan het dier was. Het parkje bestond al jaren, maar was gebouwd op openbare grond. De andere dieren waren inmiddels niet meer aanwezig. 

De dierendriehoek werd gebruikt door de bewoners van het naastgelegen woonwagenkampje, maar de gemeente had daar nooit toestemming voor gegeven. Ondanks herhaaldelijke verzoeken werd de grond niet leeggeruimd, aldus een gemeentelijk woordvoerder.

Daarop zijn de illegaal geplaatste bouwwerken omver gehaald in opdracht van Deventer. Het gaat om de hekwerken op de toegangsweg naar het woonwagenkamp en de hokken en hekken op de dierendriehoek. ,,We willen op termijn de woonwagenlocaties overdragen aan de woningbouwcorporaties. Het parkje bestond al jaren, maar bezie het als een huurwoning die je al decennia bewoont: als je die teruggeeft, moet je soms ook dingen herstellen. Wij willen de standplaatsen straks helemaal op orde overdragen aan de corporaties.”

Volledig scherm
Het dierenparkje zoals het was aan de Colmschaterstraatweg. © Google Streetview