Volledig scherm
Het dierenparkje zoals het was aan de Colmschaterstraatweg © Google Streetview

Deventer ontruimt dierenparkje Colmschaterstraatweg

Het dierenparkje aan de Colmschaterstraatweg is maandagochtend door de gemeente Deventer ontruimd.  Het enige overgebleven hertje is naar de hertenweide in het Nieuwe Plantsoen gebracht en een konijntje is naar de familie gegaan waarvan het dier was. Het parkje bestond al jaren, maar was gebouwd op openbare grond. De andere dieren waren inmiddels niet meer aanwezig. 

De dierendriehoek werd gebruikt door de bewoners van het naastgelegen woonwagenkampje, maar de gemeente had daar nooit toestemming voor gegeven. Ondanks herhaaldelijke verzoeken werd de grond niet leeggeruimd, aldus een gemeentelijk woordvoerder.

Daarop zijn de illegaal geplaatste bouwwerken omver gehaald in opdracht van Deventer. Het gaat om de hekwerken op de toegangsweg naar het woonwagenkamp en de hokken en hekken op de dierendriehoek. ,,We willen op termijn de woonwagenlocaties overdragen aan de woningbouwcorporaties. Het parkje bestond al jaren, maar bezie het als een huurwoning die je al decennia bewoont: als je die teruggeeft, moet je soms ook dingen herstellen. Wij willen de standplaatsen straks helemaal op orde overdragen aan de corporaties.”

Volledig scherm
Het dierenparkje zoals het was aan de Colmschaterstraatweg. © Google Streetview
 1. GA Eagles-fan Tristan (15) glipt klas uit om uit-kaart tegen RKC veilig te stellen
  PREMIUM
  video

  GA Eag­les-fan Tristan (15) glipt klas uit om uit-kaart tegen RKC veilig te stellen

  Tristan (15) glundert van oor tot oor. Natuurlijk was hij erbij woensdagavond, in de bijna-laatste minuut dat Go Ahead Eagles toch scoorde en won in Den Bosch. De playoffs in, dat is een droom waarvan Tristan hoopt dat hij pas wakker wordt als ‘Kowet’ twee keer gewonnen heeft. Er zitten nog twee wedstrijden tegen RKC Waalwijk tussen droom en werkelijkheid. De vlaggenzwaaier van Sfeerteam ADHD (Active DieHards Deventer) gaat er de komende nachten nog net niet wakker van liggen.
 2. Deventer hunkert naar de eredivisie: losse tickets GA Eagles voor play-offs binnen half uur uitverkocht
  poll & Video

  Deventer hunkert naar de eredivisie: losse tickets GA Eagles voor play-offs binnen half uur uitver­kocht

  Deventer hunkert naar de eredivisie. Binnen vijfentwintig minuten waren vanochtend de losse tickets voor finale van de play-offs tegen RKC uitverkocht. De grote toestroom van fans, zowel bij de fanstore als online, zorgde voor ronkende en vastlopende kaartverkoopsystemen. Seizoenkaarthouders kunnen hun kaarten nog tot morgen 12.00 reserveren. Daarna komen eventueel nog wat nieuwe losse tickets vrij.