Hoe tevreden bent u over uw woning? Hoe veilig voelt u zich in Deventer? Zomaar wat vragen die inwoners de komende tijd kunnen verwachten in een groot bewonersonderzoek.
Volledig scherm
Hoe tevreden bent u over uw woning? Hoe veilig voelt u zich in Deventer? Zomaar wat vragen die inwoners de komende tijd kunnen verwachten in een groot bewonersonderzoek. © FOTO HISSINK/archief

Deventer peilt mening van negenduizend inwoners

Negenduizend Deventenaren ontvangen eind deze maand een uitnodiging per post, waarin zij de vraag krijgen om deel te nemen aan het Deventer Bewonersonderzoek. Vragen zijn bijvoorbeeld: wat vindt u van de voorzieningen in de buurt? Hoe tevreden bent u over uw woning? Hoe veilig voelt u zich? 

 1. De Hip heeft beet: in mega-Morrespand op Snipperling komt tijdelijk pop-up-podium
  PREMIUM
  VIDEO

  De Hip heeft beet: in me­ga-Morrespand op Snipper­ling komt tijdelijk pop-up-podium

  Het is de eigenaar van café-podium De Hip alsnog gelukt tijdelijk een pand te huren, zodat tijdens de coronacrisis tóch concerten en andere optredens mogelijk zijn, met flink wat publiek. De locatie: het al jaren leegstaande Morrespand op Runshopping Centre de Snipperling, een kolos van Ikea-achtige omvang. ,,Iedereen dacht dat het onmogelijk was, maar dan ga ik er juist helemaal voor.”
 2. Warme nazomer komt voor veel buitenzwembaden in de regio te laat, in Twello en Bathmen kun je nog wel zwemmen
  PREMIUM

  Warme nazomer komt voor veel buitenzwem­ba­den in de regio te laat, in Twello en Bathmen kun je nog wel zwemmen

  Het kwik stijgt de komende dagen waarschijnlijk weer boven de 30 graden. Genoeg reden om nog een nazomerduik in een van de buitenzwembaden te nemen dus. Maar dat kan lang niet overal meer. Veel buitenbaden zijn gesloten. Alleen in Twello en Bathmen kan gewoon gezwommen worden. ,,We hebben het in de loop van de jaren al wat meer gerekt. Je merkt dat het nog weleens goed weer is.’’