Volledig scherm
Carlos van Dijk in zijn meubelzaak in de voormalige Sallandsche Bank aan de Hofstraat. © Archieffoto Ronald Hissink

Deventer Promotie Prijs voor ondernemer Carlos van Dijk

Carlos van Dijk van meubelzaak Carlos in Huis heeft de Deventer Promotie Prijs gewonnen. Hij kreeg de prijs, een uniek zilveren kunstobject, woensdagavond tijdens de Nieuwsjaarsreceptie van de gemeente Deventer in de Lebuïnuskerk.

’Van Dijk is erin geslaagd, samen met zijn enthousiaste team, om binnen een jaar Deventer landelijk op de kaart te zetten als ‘place to go’ voor interieur en design. Met de aankoop en verbouw van de Sallandsche Bank aan de Hofstraat heeft Carlos van Dijk laten zien hoe je op een eigentijdse manier herbestemming kan geven aan historisch erfgoed. Carlos in Huis is een voorbeeld bij uitstek van een zelfstandige onderneming die op een actuele manier kleur, vorm en inhoud geeft aan de binnenstad van Deventer. Carlos van Dijk levert een meer dan opmerkelijke bijdrage aan de promotie en marketing van de Hanzestad Deventer: authentiek, eigenwijs en vernieuwend’, aldus het juryrapport.

Carlos van Dijk opende begin 2018 een nieuwe meubelzaak in de voormalige Sallandsche Bank aan de Hofstraat in Deventer. Daarvoor had hij sinds 2008 al een meubelwinkel aan de Smedenstraat.

Tweeledig doel

De Deventer Promotie Prijs werd in 1995 voor de eerste keer uitgereikt. Jan en Emmy Strik kregen de onderscheiding voor hun inzet voor het Dickens Festijn. Het doel van de prijs is tweeledig: waardering voor een Deventer persoon, bedrijf of organisatie voor hun bijdrage aan de promotie van Deventer én als aanmoediging om er mee door te blijven gaan. 

Winnaars waren onder meer: Saxion, Bussink Koek, Theater Bouwkunde, NV Bergkwartier, Go Ahead Eagles en Özcan Akyol. Vorig jaar ging de Deventer Promotie Prijs naar de organisatoren van de tentoonstelling Roofkunst.

Volledig scherm
He kunstobject dat hoort bij de Deventer Promotie Prijs. © Gemeente Deventer