Volledig scherm
Rapper Snelle uit Deventer heeft een European Music Award gewonnen. © ANP Kippa

Deventer rapper Snelle wint MTV European Music Award en stuit op Cristiano Ronaldo: ‘Krankzinnig’

Snelle is de winnaar geworden van de Best Worldwide Act tijdens de MTV European Music Awards in Sevilla. Dat is gisteravond laat bekend geworden. ‘Krankzinnig’, reageert de rapper uit Deventer op zijn Instagram. 

Eerder won Snelle al de MTV EMA Best Dutch Act. 

Strontverkouden

‘Ik wil jullie bedanken voor alle liefde en support en alle stemmen’, zegt Snelle op zijn Instagram Stories. Op het feest in Sevilla waren de grootste sterren aanwezig. Snelle, die zelf in Spanje aanwezig was om de award in ontvangst te nemen, heeft de afterparty desondanks overgeslagen. ‘Ik ben strontverkouden. Ik ga heel snel naar bed’. 

Plassen naast Ronaldo

De rapper liet eerder op de avond nog weten de tijd van zijn leven te hebben; hij stond op slechts een meter afstand van voetbalster Cristiano Ronaldo te plassen. ‘Wat een leven’.

Volledig scherm
Snelle hield zijn fans tijdens de avond op de hoogte van zijn avonturen. © Instagram Snelle

Voorafgaand aan de EMA’s bepalen muziekfans de winnaars van de show door op hun favoriete artiesten te stemmen. Naast Snelle won de Nederlandse dj Martin Garrix de prijs in de categorie Best Electronic. 

Snelle domineert

Op dit moment domineert Snelle de Nederlandse hitlijsten. Met Reünie stond hij zelfs enige tijd op nummer 1 in de Top 40 en ook zijn samenwerking met Marco Borsato en John Ewbank is weer een schot in de roos. Met het nummer Lippenstift bezet het drietal op dit moment de derde positie van de belangrijkste hitlijst van Nederland.