Peter uit Deventer (echte naam bij de redactie bekend) wil alle schade die hij heeft geleden door de toeslagenaffaire, vergoed hebben.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter uit Deventer (echte naam bij de redactie bekend) wil alle schade die hij heeft geleden door de toeslagenaffaire, vergoed hebben. © Liselotte Kolthof

Deventer slachtoffer vindt kwijtschelden schulden in toeslagenaffaire onvoldoende: ‘We willen álles terug. En ons leven’

Ze mogen de 30.000 euro helemaal houden en de schulden die slachtoffers van de toeslagenaffaire bij de overheid hebben, zijn kwijtgescholden. Maar de roep dat dat niet genoeg is, klinkt steeds luider. Ook slachtoffer Peter uit Deventer vindt de toezegging van staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Financiën onvoldoende. ,,Ik ga álles terugeisen, tot en met emotionele schade, want ze hebben jaren van ons leven afgepakt.”

 1. Stormloop op woningen Geertruiden Deventer: eindelijk, eindelijk gaat nieuwbouw van start
  PREMIUM

  Stormloop op woningen Geertrui­den Deventer: eindelijk, eindelijk gaat nieuwbouw van start

  Het heeft elf (!) jaar geduurd, maar de schop gaat over enkele weken de grond in op het terrein van het vroegere Sint-Geertruiden Ziekenhuis in Deventer. Opnieuw met lichte vertraging, maar helemaal niets staat de bouw van 223 woningen meer in de weg. Potentiële kopers kunnen niet wachten; 1400 gegadigden meldden zich al aan voor een van de huizen in het gebied, dat voortaan Plan G heet.
 2. Horecatijgers zonder nachtleven komen niet meer in slaap: ‘Je mist zelfs de puinzooi na een uitgaansnacht’
  PREMIUM

  Horecatij­gers zonder nachtleven komen niet meer in slaap: ‘Je mist zelfs de puinzooi na een uit­gaansnacht’

  De horeca beleeft zware tijden door de lockdown. Zaken zijn al maanden dicht, inkomsten drogen op. Uiteraard domineert die financiële ellende het nieuws, maar er speelt meer. Horecapersoneel dat gewend was om door te gaan tot diep in de nacht, worstelt zich nu door de dag. ’s Avonds de slaap vatten? Lukt niet. En: kom je als alles weer normaal is wel terug in het nachtritme? ,,Ik ben al wat ouder, dat kon straks weleens lastig worden.”
 1. Fietsster met spoed naar het ziekenhuis na botsing in Losser
  Play

  Fietsster met spoed naar het ziekenhuis na botsing in Losser

 2. Topman Dirk van den Broek wil btw op groente en fruit omlaag
  Play

  Topman Dirk van den Broek wil btw op groente en fruit omlaag