Volledig scherm
PREMIUM
Radio Transzoeloe is de eerste roman van taalkunstenaar Wibo Kosters. © FOTO HISSINK

Deventer stadsdichter Wibo Kosters waagt zich aan ‘eigenwijze’ roman

Het zijn mensen met een rafelrandje: Een gehandicapte zendpiraat, een ongelukkige vrouw op zoek naar liefde en een gesjeesde kunstenaar die nog zo graag wil schitteren . ,,Mensen die niet helemaal passen. Op een zijspoor zitten. Dat is veel interessanter", zegt Deventer Stadsdichter Wibo Kosters over zijn eerste roman: Radio Transzoeloe. De drie personages wisselen elkaar af en draaien zonder dat ze het weten om elkaar heen in een roman gesitueerd in een kleine stad aan de rivier.

Opgegroeid in Zutphen, inmiddels wonend in Deventer. De steden staan model voor de omgeving waarin de afzonderlijke verhalen van Sjak, Else en Paul zich uitrollen. ,,De tegenstelling in Zutphen, van antroposofisch tot arbeid en armoede: ik hou daar van", zegt Kosters. Weer dat rafelrandje. Kosters (40) zoekt elke keer een nieuw genre om zich in te bekwamen. De liedjes voor de band gingen over in gedichten. De korte verhalen volgenden. En nu een roman, hoewel het niet het eerste manuscript is. ,,Er liggen anderen in de lade. Maar je ontwikkelt jezelf. Je leert. De anderen zijn niet goed genoeg.”

  1. Tuinfeest presenteert meer dan dertig dichters en muzikanten aan vooravond Deventer Boekenmarkt

    Tuinfeest presen­teert meer dan dertig dichters en muzikanten aan vooravond Deventer Boeken­markt

    Het Tuinfeest aan de vooravond van de Deventer Boekenmarkt staat garant voor een avond vol dichterlijke optredens. Het poëziefestival op de zaterdag heeft klinkende namen als Dimitri Verhulst, Ellen Deckwitz en Judith Herzberg vastgelegd. Maar ook mensen als Dean Bowen (stadsdichter van Rotterdam), Maxime Garcia Diaz (winnares NK Poetry Slam) en Jonathan Griffioen (winnaar J.C. Bloem-poëzieprijs)zijn aanwezig. Deventer stadsdichter Wibo Kosters presenteert op zijn afscheidsavond geen bundel, maar een lp.