Volledig scherm
PREMIUM
PARKEER GARAGE ONDER DE WILHELMINABRUG © FOTO HISSINK

Deventer steekt anderhalf miljoen in opknapbeurt Brinkgarage

De parkeergarage onder de Wilhelminabrug wordt volgend jaar grondig opgeknapt voor 1,5 miljoen euro. De garage is rond 2000 als tijdelijke voorziening gebouwd, maar staat inmiddels definitief onder de brug. De investering moet de gemeentelijke garage aantrekkelijker maken voor bezoekers aan de binnenstad.

Een datum voor de operatie is nog niet bekend. De garage zal enige tijd tijdelijk of deels dichtgaan. Een van pijnpunten is de ‘ongelukkig gelegen’ ingang van de garage, aldus wethouder Frits Rorink (CDA). ,,Je moet haast een vrachtwagenrijbewijs hebben en ontzettend ervaren zijn wil je naar binnen kunnen, zeg ik gechargeerd.’’

 1. Insecten eten? Onze Angelique neemt de proef op de som en laat zich verrassen
  PREMIUM
  video

  Insecten eten? Onze Angelique neemt de proef op de som en laat zich verrassen

  Wat ga ik eten? Insecten? Zonder uitzondering kijken mensen me verbijsterd of zelfs meewarig aan. Insecten? Vrijwillig? Ja, echt dus. Misschien juist wel omdat ik het doodeng vind. En in het buitenland de eettentjes niet altijd vertrouw. Maar Berry Steenbruggen is een bekende Deventenaar. Als hij vraagt wie met hem insecten wil proberen, vrees ik dat dit mijn uitgelezen kans is. Als twee miljard mensen op deze wereld met enige regelmaat insecten eten, dan zal het toch niet zo vreselijk zijn?
 2. Hoe opiniepeiler Maurice de Hond steeds weer in Deventer moordzaak duikt: ‘Louwes interesseert me niet’
  PREMIUM

  Hoe opiniepei­ler Maurice de Hond steeds weer in Deventer moordzaak duikt: ‘Louwes interes­seert me niet’

  Niemand is zo overtuigd van de onschuld van de veroordeelde Ernest Louwes in de Deventer moordzaak als Maurice de Hond (71). Veroordeeld voor smaad, maar hij gaat onverminderd door. Met ‘nieuw ontlastend bewijs’. Waarom zet de Amsterdamse opiniepeiler jaar in jaar uit zijn carrière op het spel om de Deventer moordzaak? ,,De geschiedenis heeft mij geleerd wat het is om te leven in een staat zonder rechtsorde. Louwes interesseert me niet.”