Een van de verwaarloosde honden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de verwaarloosde honden. © Stichting Big Boy

Deventer stichting redt verwaarloosde honden in huis Oldebroek: ‘Had geen drie dagen langer moeten duren’

De Deventer stichting Big Boy heeft drie ernstig verwaarloosde honden uit een huis in Oldebroek gehaald. De eigenaresse van de stichting vreest nu zelf voor mogelijke vervolging door de politie: ze had de dieren niet zomaar weg mogen halen. ,,Toch heb ik geen spijt. Als dit nog drie dagen langer had geduurd, dan waren de honden er waarschijnlijk niet meer geweest.”

 1. Roel Weijenberg uit Twello beleeft dankzij Neowise het weekend van zijn leven met ook een ‘komeet-party’
  PREMIUM

  Roel Weijenberg uit Twello beleeft dankzij Neowise het weekend van zijn leven met ook een ‘ko­meet-par­ty’

  Het enthousiasme danst door zijn stem als Roel Weijenberg spreekt over de nachten die hij doorbracht met komeet Neowise. De hobby-sterrenkundige uit Twello slaapt maar weinig omdat hij de ‘once in a lifetime’- kans heeft om deze weken dit bijzondere verschijnsel mee te maken. In de nacht van vrijdag op zaterdag deed hij dat met zijn 11-jarige zoon: ‘Dat was een echt vader-zoonmoment!’
 2. Politieagent Henk de Man is de negatieve beeldvorming beu: ‘Wij zijn juist heel empathisch’
  PREMIUM

  Politie­agent Henk de Man is de negatieve beeldvor­ming beu: ‘Wij zijn juist heel empathisch’

  Zijn bericht op Facebook bracht een storm aan reacties teweeg. Politieman Henk de Man (61) - een bekende kop in Deventer en Salland - postte op zondag 28 juni een lang en persoonlijk relaas. Daarin windt hij zich op over de negatieve beeldvorming over de politie en zegt hij juist ongelooflijk trots te zijn op zijn werk. De Mans bericht leverde al ruim 10.000 - bijna louter positieve - reacties op. De geboren Zutphenaar wil zijn hartenkreet graag toelichten in een persoonlijk verhaal.