Volledig scherm
PREMIUM
Jan Vlug walgt van de beelden van de Boxtelse stal © BD

Deventer topadvocaat Jan Vlug walgt van beelden en neemt het op voor dierenactivisten Boxtel: ‘Ze mogen mij bellen’

De Tweede Kamer en boerenorganisaties gaan ervan uit dat de dierenactivisten in Boxtel juridisch hard aangepakt gaan worden, maar daar moet niet zo makkelijk van uit worden gegaan. Volgens topadvocaat Jan Vlug uit Deventer zijn de naar buiten gebrachte beelden zo schokkend dat ze de illegale actie ‘wel eens zouden kunnen rechtvaardigen’. ,,Ik sluit niet uit dat zij strafvermindering krijgen of zelfs worden ontslagen van alle rechtsvervolging.”

Volgens de advocaat, die landelijk bekend werd als de raadsman van de moordenaar van Marianne Vaatstra, is de zaak tegen de dierenrechtenactivisten nog lang niet rond. ,,Ik ging vierkant over mijn nek toen ik die beelden van die boerderij zag”, zegt Vlug. ,,Ik ben helemaal geen actievoerder, laat staan een vegetariër, maar die beelden... Eindeloze rijen van intelligente grote zoogdieren. Zo hutjemutje op elkaar, die kleine biggetjes zo tussen die stangen. Dode en gewonde dieren over elkaar heen. Alles vies en smerig. Dat dieren zo misbruikt worden is echt ongelooflijke smeerlapperij.”

  1. Andries van den Berg: van Rondje om de Kerk tot vallen over vermaledijd Stadskantoor Deventer

    Andries van den Berg: van Rondje om de Kerk tot vallen over vermale­dijd Stadskan­toor Deventer

    Andries van den Berg is overleden. Het land zal hem vooral herinneren als de strijdbare onconventionele FNV-vakbondsman. De nog immer populaire zinsnede ‘rondje rond de kerk', in het NS-conflict met machinisten is uit zijn mond opgetekend, toen begin deze eeuw de treinmachinisten streden voor betere werkomstandigheden. Van den Berg was de eerste wethouder die Deventer van buiten haalde. Hij verhuisde speciaal naar Deventer, maar moest na een kleine twee jaar het veld ruimen omdat zijn PvdA struikelde over het stadskantoordossier.