Voorbeeld van de nieuwe ja-stickers die een aantal gemeenten al kennen. Dit is hoe de sticker in de gemeente Schiedam eruit ziet.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorbeeld van de nieuwe ja-stickers die een aantal gemeenten al kennen. Dit is hoe de sticker in de gemeente Schiedam eruit ziet. © Gemeente Schiedam

Deventer voert in strijd tegen ongewenste reclamefolders ja-sticker in

Deventenaren krijgen naar verwachting per januari nieuwe stickers op de brievenbus. Het systeem wordt ‘omgedraaid’. Voortaan krijg je geen reclamedrukwerk, maar wél de huis-aan-huisbladen in de bus als je geen sticker hebt. 

 1. Bulldog die hond Bashshar in Deventer doodbeet maakte al eerder slachtoffer: ‘Ik ben nog steeds bang’
  PREMIUM

  Bulldog die hond Bashshar in Deventer doodbeet maakte al eerder slachtof­fer: ‘Ik ben nog steeds bang’

  De Amerikaanse bulldog die vorige maand op een losloopveld in Deventer de Duitse staander Bashshar doodbeet blijkt al eerder een slachtoffer te hebben gemaakt. ,,Nota bene op hetzelfde losloopveld”, zegt eigenaar Brigitte Rigon. Ook haar hond werd in de keel gegrepen maar overleefde het wel. Ze is verbijsterd dat het opnieuw gebeurd is, dit keer met dodelijke afloop. ,,Ik zei toen al tegen die man dat hij zijn hond nooit meer los moest laten lopen. Hij had ’m totaal niet onder controle.”
 2. Diepenveen eert - eindelijk - geliefde lerares basisschool: ‘Schok dat juf Sophia dood was’
  PREMIUM
  VIDEO

  Diepenveen eert - eindelijk - geliefde lerares basis­school: ‘Schok dat juf Sophia dood was’

  Ze ziet haar nog lopen door school. Nel Smit-Hopperus Buma (90) bewaart warme herinneringen aan Sophia Bos, haar strenge maar gewaardeerde juf in Diepenveen. De Duitse bezetter haalde de Joodse juf al gauw van de basisschool. Nooit zou de Deventerse - vergast in kamp Sobibor - terugkeren, een lot waar Diepenveen pas veel later van hoorde. Bijna tachtig jaar na dato eert Diepenveen juf Sophia Bos (1900-1943) met een plaquette. ,,Dit had veel eerder moeten gebeuren.”