Deventer volkszanger Jaman brengt serenade aan de door corona opgesloten ouderen van Humanitas

videoNormaal zijn er altijd activiteiten bij woon- zorgcentrum Humanitas in Deventer. Haal de wereld binnen, is het motto van het vrijzinnig huis. Maar nu dat even niet kan door de coronadreiging, blijft de wereld even buiten. Maar zingt de buitenwereld des te harder voor de oudere Deventenaren. Volkszanger Jaman kennen ze allemaal.

Jaman is een echte Deventer jongen. Van de Rivierenwijk, en dat zal hij ook altijd als eerste vertellen. Humanitas is zeker geen onbekend terrein. Hij is er een graag geziene gast. Om een liedje te zingen, maar ook om gewoon op bezoek te gaan. Hij zwaait naar een van de balkons. ,,M'n tantetje Gerrie. Woonde vroeger bij mij in de buurt”, blikt hij naar boven. ,,Kan ik eindelijk een paar liedjes voor ze zingen. Mooi toch. Die mensen moeten binnen blijven, zo kunnen we nog wat doen.” 

  1. Chirurg Eric Hans Eddes uit Deventer schrijft boek Beter Dokteren: ‘Een kijkje hoe de zorg er in de toekomst uit zou moeten zien’
    PREMIUM

    Chirurg Eric Hans Eddes uit Deventer schrijft boek Beter Dokteren: ‘Een kijkje hoe de zorg er in de toekomst uit zou moeten zien’

    Goede gezondheidszorg is letterlijk en figuurlijk een kostbaar goed. Om het betaalbaar te houden, maar ook steeds verder te optimaliseren is het bijhouden en analyseren van resultaten cruciaal, zo blijkt ook tegenwoordig in tijden van corona. Tien jaar na het invoeren van deze aanpak is er een boek verschenen: Beter Dokteren. Chirurg Eric Hans Eddes van het Deventer Ziekenhuis is één van de vier auteurs.