Volledig scherm
PREMIUM
© FOTO HISSINK

Deventer Ziekenhuis kan aantal patiënten nauwelijks aan: opnamestop dreigt

Het Deventer Ziekenhuis dreigt vol te raken. Sinds het begin van de zomer blijft de stroom aan patiënten toenemen. Veel patiënten hebben bovendien intensieve zorg nodig. Dit alles leidt tot ‘een niet houdbare druk op de werkvloer’. Als de situatie aanhoudt, volgt mogelijk een opnamestop.

Dat blijkt uit een interne mededeling die deze week aan ziekenhuispersoneel is verstuurd. Vanwege de huidige capaciteitsproblemen heeft de raad van bestuur overleg gevoegd met de medische staf over het treffen van extra maatregelen, nadat eerder genomen stappen niet afdoende zouden zijn gebleken.

 1. Insecten eten? Onze Angelique neemt de proef op de som en laat zich verrassen
  PREMIUM
  video

  Insecten eten? Onze Angelique neemt de proef op de som en laat zich verrassen

  Wat ga ik eten? Insecten? Zonder uitzondering kijken mensen me verbijsterd of zelfs meewarig aan. Insecten? Vrijwillig? Ja, echt dus. Misschien juist wel omdat ik het doodeng vind. En in het buitenland de eettentjes niet altijd vertrouw. Maar Berry Steenbruggen is een bekende Deventenaar. Als hij vraagt wie met hem insecten wil proberen, vrees ik dat dit mijn uitgelezen kans is. Als twee miljard mensen op deze wereld met enige regelmaat insecten eten, dan zal het toch niet zo vreselijk zijn?
 2. Hoe opiniepeiler Maurice de Hond steeds weer in Deventer moordzaak duikt: ‘Louwes interesseert me niet’
  PREMIUM

  Hoe opiniepei­ler Maurice de Hond steeds weer in Deventer moordzaak duikt: ‘Louwes interes­seert me niet’

  Niemand is zo overtuigd van de onschuld van de veroordeelde Ernest Louwes in de Deventer moordzaak als Maurice de Hond (71). Veroordeeld voor smaad, maar hij gaat onverminderd door. Met ‘nieuw ontlastend bewijs’. Waarom zet de Amsterdamse opiniepeiler jaar in jaar uit zijn carrière op het spel om de Deventer moordzaak? ,,De geschiedenis heeft mij geleerd wat het is om te leven in een staat zonder rechtsorde. Louwes interesseert me niet.”