Kieran Behan kroop gisteravond behendig langs het opengevouwen hek op de spoorbrug. Het zou jongeren de weg naar de landtong beneden moeten versperren. Veel effect had het alleen niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Kieran Behan kroop gisteravond behendig langs het opengevouwen hek op de spoorbrug. Het zou jongeren de weg naar de landtong beneden moeten versperren. Veel effect had het alleen niet. © Archieffoto Ronald Hissink

Deventer zoekt stevigere oplossing op spoorbrug om toegang tot landtong te blokkeren

Nog geen twee dagen nadat burgemeester Ron König grote metalen hekken liet plaatsen op de spoorbrug over de IJssel laat de gemeente ze alweer opruimen. De hekken zouden de toegang tot de landtong moeten blokkeren en daarmee de overlast in het gebied langs de IJssel. Veel effect had het niet. De hekken waren gisteravond al opengebogen. De gemeente heeft er geen boodschap aan en zoekt een steviger alternatief.

0 reacties

  1. ‘Welzorgsum’ komt er: van inwonersidee naar volwaardige zorgcomplex om dorp leefbaar te houden
    PREMIUM

    ‘Welzorgsum’ komt er: van inwoner­sidee naar volwaardi­ge zorgcom­plex om dorp leefbaar te houden

    Het plan om op de voormalig schoollocatie in Welsum zorgappartementen te creëren, kan op veel enthousiasme rekenen. Onder enkele voorwaarden is de gemeente Olst-Wijhe akkoord met het plan om achttien appartementen te bouwen waar vooral de lokale bevolking gebruik van kan maken. Het project moet er voor zorgen dat Welsum leefbaar blijft. ,,We zitten vrij geïsoleerd aan deze kant van de IJssel, dus doppen we onze eigen boontjes’’, zegt Piet Boons, van Plaatselijk Belang Welsum.