Volledig scherm
Een screenshot van De Brink van bovenaf, zoals te zien op de server van Happy Life, een online platform voor jongeren gebouwd door Sportbedrijf Deventer. © Sportbedrijf Deventer

Deze game kost Overijssel een half miljoen euro en moet kinderen in beweging krijgen. (Maar dat lukt niet)

Een half miljoen euro van de provincie Overijssel en vier jaar tijd aan inspanning. Alles werd eraan gedaan om kinderen met het door Sportbedrijf Deventer ontwikkelde online platform Happy Live in beweging te krijgen. Tevergeefs. Een half jaar na de lancering lijkt de animo nihil. 

Happy Life is een speciale server voor het populaire computerspel Minecraft. In een notendop: kinderen kunnen virtueel alleen verder komen door buiten hun benen te strekken. 

Vierduizend 8- tot 12-jarigen zouden er nog voor het eind van 2018 aan Happy Life verbonden zijn. De realiteit is anders. Op het door Sportbedrijf Deventer ontwikkelde online platform voor jongeren is dezer dagen nog geen handvol kinderen actief. Volgens waarnemend directeur Maurice Tepperik ligt het aantal actieve gebruikers hoger dan openbare statistieken doen vermoeden, maar het beloofde aantal van vierduizend kinderen is ver weg. ,,Tot op heden 302 unieke spelers in het spel actief, waarvan er 298 kinderen één of meerdere opdrachten hebben uitgevoerd.”

Mislukt

Het project om kinderen in beweging te krijgen lijkt daarmee mislukt. Tegelijkertijd worden soortgelijke initiatieven uitgerold voor Enschede en Almelo en later mogelijk nog meer steden - allemaal gecoördineerd vanuit Deventer en mede gefinancierd door de provincie. De provincie Overijssel heeft eerder 495.000 euro subsidie verstrekt voor het uitrollen van Happy Life in Deventer, Enschede en Almelo. Het doel is om voor de drie gemeenten aan het eind van dit jaar een aantal van vijfduizend kinderen te bereiken. Gaat dat nog lukken of is het game over?

Neem hier in kijkje in Happy Life en lees het achtergrondverhaal.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
 1. Vijf oppositiefracties lopen weg bij debat over Deventer Cultuurvisie

  Vijf oppositie­frac­ties lopen weg bij debat over Deventer Cultuurvi­sie

  Deventer Belang, VVD, Deventer Sociaal, DeventerNu en Denk doen niet mee aan het debat over de veelbesproken Cultuurvisie. Voorafgaand aan het debat is in een besloten vergadering geheimhouding gelegd op een volgens de fracties relevant dossier voor de Cultuurvisie. Toen het ordevoorstel van Bert Kleine Schaars (Deventer Belang) voor uitstel van het cultuurdebat werd afgewezen, besloten de fracties na kort beraad de raadsvergadering te verlaten.
 2. Meadow op het Deventer Stadsstrand als voorbeeld voor de rest van de provincie
  PREMIUM

  Meadow op het Deventer Stads­strand als voorbeeld voor de rest van de provincie

  Meadow op het Deventer Stadsstrand is pas een maand of twee open, maar het voelt voor eigenaren Koos en Evelien Janssen en hun gasten alsof de horecagelegenheid er altijd is geweest. Het bureaucratisch voortraject van bijna vier jaar dat er aan vooraf ging is vrijwel vergeten. Overijssels gedeputeerde (en Deventerse) Monique van Haaf en wethouder Liesbeth Grijsen zijn laaiend enthousiast. ,,Kijk nou naar dit uitzicht. Hoe mooi het hier is. En hoe dit Deventer en Overijssel op de kaart zet.”