Enkele jongeren en volwassenen namen zaterdag tóch het risico een boete op te lopen bij de IJssel, nadat de gemeente vrijdagavond een verbod instelde na ongeregeldheden en het negeren van coronaregels.
Volledig scherm
PREMIUM
Enkele jongeren en volwassenen namen zaterdag tóch het risico een boete op te lopen bij de IJssel, nadat de gemeente vrijdagavond een verbod instelde na ongeregeldheden en het negeren van coronaregels. © Niek Verhoeven

Deze recreanten konden het niet laten en trokken tóch naar verboden terrein aan IJssel

PollEen deel van de uiterwaard langs de IJssel in Deventer werd kort voor het weekend afgesloten vanwege overlast en incidenten, maar dat weerhield jongeren én volwassenen er zaterdagavond niet van om daar toch een drankje te doen.

Als zaterdagavond bij zonsondergang de skyline van Deventer op z’n mooist is, zou de uiterwaard langs de IJssel uitgestorven moeten zijn. De gemeente stelde kort voor het weekend immers een verbod in voor de landtong onder de spoorbrug, die loopt vanaf de camping aan de kant van de Worp. Maar verschillende recreanten wagen deze avond toch een gokje, met kans op forse boetes: 390 euro voor volwassenen en 95 euro voor minderjarigen.