Volledig scherm
In het oosten van het land is het donderdagmorgen erg mistig. © ANP

Dichte mist in Oost-Nederland: code geel en sluiting spitsstroken A1

Op veel plaatsen in Oost-Nederland is vanochtend dichte mist. Rijkswaterstaat heeft daarom besloten om op de A1 en A15 de spitsstroken te sluiten. ‘Wij hebben er geen goed zicht op en dat hebben we voor de veiligheid wel nodig’, meldt de verkeersinformatiedienst.

Door het sluiten van de spitsstroken ontstaat extra drukte op de weg. In het hele land is het tijdens de ochtendspits extra druk. ‘Mist, gladheid en een donderdagochtend. Dat zijn ingrediënten voor een zware ochtendspits.’

Code geel

Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgegeven vanwege de mist. Vooral in het midden en het zuiden van het land is het mistig. Buienradar meldt ook dat het ‘oppassen geblazen is op de weg’. ‘Soms is het zicht minder dan 200 meter. De mist lost maar langzaam op.’

Door de dichte mist kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Bestuurders wordt geadviseerd de snelheid aan te passen en voldoende afstand te houden van andere auto’s. De verwachting is dat de dichte mist in de loop van de ochtend afneemt.

Naast overlast voor het verkeer, zorgt de mist ook voor mooie plaatjes. Mensen delen op social media foto’s van de mist in onder meer Meppel.

  1. Özcan Akyol moest in Deventer veel oefenen voor nieuw knip-programma: ‘Ik had het onderschat’
    PREMIUM

    Özcan Akyol moest in Deventer veel oefenen voor nieuw knip-programma: ‘Ik had het onderschat’

    BN’ers knippen, trimmen én ondertussen een goed gesprek voeren. Özcan Akyol begint over twee weken met zijn nieuwe programma bij BNNVara. In ‘De geknipte gast’ krijgt hij onder anderen Loretta Schrijver, Cornald Maas, Jan Slagter en Ronald de Boer in zijn stoel. De gasten komen langs bij Eus voorafgaand aan een belangrijk evenement. Hij praat dan met hen over hun werk en privéleven.