Volledig scherm
Jaco Remmelink bij de start van een van de exposities die hij bedacht, in 2012. © Ronald Hissink

Diepenvener Remmelink koninklijk onderscheiden tijdens jubileumfeest van Rondeel

Jaco Remmelink is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje- Nassau. Locoburgemeester Carlo Verhaar reikte, namens Zijne Majesteit de Koning, de onderscheidingstekens uit, tijdens het jubileumfeest van Het Rondeel. Voor het Architectuurcentrum Rondeel is Remmelink onmisbaar. Hij is sinds de oprichting in 1994, zeer actief betrokken bij het centrum. 

Als maker van exposities, projectleider, organisator van debatten, suppoost en lid van de programmaraad is hij de gedroomde vrijwilliger, aldus het Rondeel.  Hij is een verbinder en een vernieuwer. Ook voor de Deventer gemeenschap, omdat hij met zijn kennis en inbreng vanuit de landschapsarchitectuur, ruimtelijke ordening en de gebouwde omgeving dichter bij de mensen brengt.

Diaconie

Daarnaast is Remmelink voorzitter geweest van de diaconie van de protestantse gemeente Diepenveen. Hij heeft het voorzitterschap met hart en ziel vervuld en was door zijn grote betrokkenheid een inspiratiebron voor zijn medediakenen en een motivator in het geheel van de kerkenraad. Nog steeds is hij wijkcontactpersoon. 

Sinds 2017 verzorgt de heer Remmelink de serie ‘In Beeld’. Hij interviewt dorpsbewoners over hun bezigheden en plaatst de verhalen op www.dorpspleindiepenveen.nl. Zo draagt hij bij aan het levendig houden van de contacten en de sociale samenhang binnen het dorp Diepenveen.

 1. Villa wordt Buurtfabriek: van mega-groot en niet te behappen naar ‘knus’ voor de buurt in Deventer
  PREMIUM

  Villa wordt Buurtfa­briek: van me­ga-groot en niet te behappen naar ‘knus’ voor de buurt in Deventer

  Mannetje of twintig binnen? Dan zit het wel vol in de nieuwe huiskamer van de Buurtfabriek Voorstad. Heel anders dan in de zee van ruimte van het pand waar de Voorstad-mensen voorheen in zaten: Villa Voorstad. Maar ze zijn er dolgelukkig mee. Doordat de huur te behappen is zien ze licht aan de horizon. Ze kunnen vooruit op de hoek van de Brinkgreverweg en de Bierstraat.
 2. Eerste schop in de grond voor Buurtplein Okkenbroek

  Eerste schop in de grond voor Buurtplein Okkenbroek

  In Okkenbroek gaat eind maart de eerste schop in de grond van het nieuwe Buurtplein. Het voormalige schoolplein krijgt een ontdektuin met veel struiken en planten voor insecten en andere beestjes, een waterpomp, koersbalveld, jeu de boules, volleybalveld, een klimmuur en andere uitdagende toestellen. Inwoners van Okkenbroek zijn al sinds 2018 bezig om het plein van de grond te krijgen. De werkgroep heeft eerst bij buurtbewoners, kinderen, ouderen en verenigingen de wensen geïnventariseerd. Daarnaast is gekeken hoe het nieuwe plein het dorp aantrekkelijker kan maken. Hieruit is in samenwerking met Nijha, een bedrijf gespecialiseerd in beweeg- en speeltoestellen, een volgens de werkgroep ambitieus ontwerp uitgekomen. Het Buurtplein is gefinancierd door fondsen en investeerders. Nu ook de Provincie een bijdrage heeft geleverd kan heel Okkenbroek de komende maanden aan de slag.