Volledig scherm
PREMIUM
Duitser Johan Abeln gooit zijn hengel liever uit in de IJssel dan bij hem thuis in Lingen. © Ronny te Wechel

Dit doen al die Duitse auto's langs de IJssel tussen Deventer en Zwolle

Omdat ze in eigen land dure vergunningen moeten aanschaffen, wijken steeds meer Duitsers uit naar de IJssel rondom Deventer om te vissen. En niet zelden keren ze met sporttassen vol vis huiswaarts, om die daar in de pan te gooien.

Bij de pontjes van Wijhe en Olst, op de Bandijk aan de overkant van de IJssel bij Deventer en bij de Bolwerksmolen: overal zie je in het weekeinde in de berm langs de rivier auto's met Duitse kenteken staan. De oosterburen maken steeds vaker op een vrije dag de sprong de grens over om hier goedkoop te komen vissen. Soms rijden ze een paar honderd kilometer om de dure visvergunning in hun eigen land te ontwijken.

  1. Activiste Caroline van der Plas uit Deventer betreurt misdragingen Groninger boeren

    Activiste Caroline van der Plas uit Deventer betreurt misdragin­gen Groninger boeren

    ,,Ik snap werkelijk niet wat de boeren, die zich in Groningen misdroegen, heeft bezield. Emoties snapt iedereen, maar wat jullie deden, kan gewoon niet. Jullie wangedrag straalt af op de hele sector. Domme actie.’’ Met die niet mis te verstane woorden reageert Caroline van der Plas via Twitter op actievoerende boeren die vanmiddag in Groningen de deur van het provinciehuis ramden, met eieren gooiden en afzettingen omver reden.