Dixi-brand in Deventer: bewoners proberen zelf te blussen, maar chemicaliën zorgen voor steekvlammen

VideoBewoners aan de Moerbeistraat in Deventer werden vanochtend vroeg gewekt. Iets na 06.00 uur werd er brand gesticht in een mobiel toilet, vlak naast hun woning. De brand werd ontdekt door een bewoonster, die haar buren waarschuwde. De bewoners probeerden zelf het vuur in de Dixi te blussen, maar een eerste emmer water over het vuur zorgde juist voor steekvlammen. 

 1. Deventer wijk Steenbrugge wacht nog zeker jaar op duurzame energie, warmtepomp lijkt oplossing
  PREMIUM

  Deventer wijk Steenbrug­ge wacht nog zeker jaar op duurzame energie, warmtepomp lijkt oplossing

  Het gaat nog wel een jaar langer duren voordat 130 (sociale) huurwoningen in de Deventer nieuwbouwwijk Steenbrugge op een duurzame manier worden verwarmd. Volgend jaar zomer moet het écht zover zijn. Een eerdere poging om de woningen met een houtige biomassacentrale van het gas te halen, zoals de wijk bij de bouw als ronkende ambitie meekreeg, mislukte. Prangende vraag is wat het inwoners aan lasten bespaart.
 2. Terugkomen van La Palma, is lastig: Astrid en Ronald langer op eiland met uitbarstende vulkaan
  PREMIUM

  Terugkomen van La Palma, is lastig: Astrid en Ronald langer op eiland met uitbarsten­de vulkaan

  Astrid en Ronald Roelvink uit Deventer landen een dag later dan gepland in Nederland. De terugreis vanaf het Canarisch eiland La Palma, waar de vulkaan lava blijft spuwen, blijkt lastiger dan gedacht. Waar ze woensdagmiddag thuis zouden komen, is het nu donderdagmiddag. ‘Maar wij hebben onze spullen nog. Op de vlucht zitten ook mensen die niets meer hebben’, appt Astrid. Donderdagmiddag landen ze op Schiphol.