De file op de A1 bij Holten na het ernstige ongeluk in 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
De file op de A1 bij Holten na het ernstige ongeluk in 2019. © News United / Jan Willem Klein Horstman

Dodelijk ongeluk bij onderhoud A1 bij Holten ‘had simpel voorkomen kunnen worden’

VideoBij onderhoud aan de A1 bij Holten werden in maart 2019 twee werknemers overreden door een vrachtwagen, ingericht als wegdekreiniger. De werknemer die hierbij omkwam, heeft de vrachtwagen nooit aan zien komen, bleek vandaag op de strafzaak in de rechtbank in Zwolle. ,,Ineens zie ik een helm vliegen in mijn achteruitkijkspiegel.’’

 1. GA Eagles schuttert er na rust op los en krijgt in Friesland pak slaag van Cambuur
  wedstrijdverslag

  GA Eagles schuttert er na rust op los en krijgt in Friesland pak slaag van Cambuur

  Een helft lang hielden de promovendi SC Cambuur en GA Eagles elkaar tijdens een amusent treffen in Leeuwarden in evenwicht. Na rust trok de thuisploeg even de gashendel open en tien dramatische minuten later hing GA Eagles in de touwen. Pas voor de tweede keer sinds 1993 maakte Cambuur meer dan vier goals in een eredivisieduel en de Deventer ploeg fungeerde zaterdag als de zandzak: 5-2.
 2. Hoe zorgenkindje ineens booming in Deventer binnenstad is: ‘Alles valt nu op z’n plek’
  PREMIUM
  video

  Hoe zorgenkind­je ineens booming in Deventer binnenstad is: ‘Alles valt nu op z’n plek’

  Leegstand, minder bezoekers en een donkere entree tot het centrum. Dat was jaren het sombere beeld van de ‘Kop Lange B’, prominent gelegen bij het Grote Kerkhof en Lebuinuskerk. Maar ineens is alles anders en vestigt de ene na de andere ondernemer zich in dit ‘laatste’ stukje van Deventers langste winkelstraat. Boekhandel Praamstra is deze maand de nieuwste binnenkomer en er volgt nog meer. Wat is de verklaring van die ommekeer?