Volledig scherm
Foto van een willekeurige hennepplantage. © Politie

Drugswoning in Deventer voor drie maanden gesloten

UpdateVanwege de vondst eind november van een hennepplantage en een aantal illegale wapens is een woning aan de Deltalaan in Deventer maandagochtend voor drie maanden gesloten op last van waarnemend burgemeester Ron König.  

Het is onduidelijk welke wapens destijds in de flatwoning zijn aangetroffen. De politie heeft later een verklaring van de verdachte woningeigenaar opgenomen. Deze man is vervolgens aangehouden. Zijn poging om sluiting van de woning te voorkomen, is mislukt. 

De aangetroffen hennepplantage bevatte 124 planten en die zijn destijds samen met de kweekapparatuur in beslag genomen en vernietigd.

  1. CDA: minister moet ook snelle Berlijntrein via huidige route via Deventer en Hengelo overwegen

    CDA: minister moet ook snelle Berlijn­trein via huidige route via Deventer en Hengelo overwegen

    CDA-Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch vraagt minister Cora van Nieuwenhuizen in een motie om gedegen onderzoek te doen naar de route van de snelle Berlijntrein. Die moet vanaf 2025 één tot drie keer per dag gaan rijden tussen Amsterdam en Berlijn. Van Nieuwenhuizen gaf eerder aan dat wordt gekeken naar verschillende mogelijke routes, via de bestaande route via onder meer Apeldoorn, Deventer en Hengelo, maar ook naar een route via Arnhem of via Zwolle.