Duiven terroriseren flatje van Rie (86) in Deventer: ‘Die vliegende ratten blijven terugkomen’

VideoPoep, gekoer, gerommel en gestommel. Ze is het helemaal zat, de 86-jarige Rie Rou Borkent uit Deventer. Duiven verpesten haar leven in de Keizer Karelflat. ‘Waar komen ze toch plots vandaan?’

Kom bij haar niet aanzetten dat het schattige dieren zijn. De 86-jarige Rie Rou-Borkent uit Deventer kan ze wel schieten, de duiven die haar en een deel van haar flatgenoten het leven zuur maken. Ze heeft naar eigen zeggen alles al geprobeerd - behalve schieten dan - maar niets helpt: de ‘vliegende ratten’ blijven terugkomen. De hoogbejaarde vrouw die al meer dan dertig jaar in de Keizer Karelflat woont, is ten einde raad: ,,Is er dan niemand die ons van deze plaag kan verlossen?”

  1. Geert Groote Huis in Deventer stroomt vol bezoekers met Museumkaart

    Geert Groote Huis in Deventer stroomt vol bezoekers met Museum­kaart

    De vrijwilligers van Deventers kleinste museum moeten vol aan de bak. Waar voorheen de dagen soms langer duurden en een boekje aan de leestafel uitkomst moest bieden, blijven de bezoekers nu binnenstromen. Riet en Ineke zijn er deze middag maar druk mee. De Museumkaart geeft sinds vorige maand entree in het huis dat de moderne devotie visualiseert. En dat betekent in de eerste vijf weken een verdrievoudiging van het aantal bezoekers.