Voorbeeld van Whatsappfraude.
Volledig scherm
Voorbeeld van Whatsappfraude. © Instagram politie

Duo uit Deventer moet langer wachten op vonnis in grote zaak rond WhatsApp-oplichting en witwassen

De rechtbank in Zwolle heeft meer tijd nodig voor een vonnis in de omvangrijke zaak tegen Ricky de H. (28) en Remco van V. (28) uit Deventer. Het duo stond twee weken geleden terecht voor hun aandeel in een grote WhatsApp oplichtingszaak. Uitspraak zal nu volgen op 10 september.

 1. Sabine (19) uit Deventer raakte alles kwijt toen ze haar rekening uitleende aan criminelen: ‘Jammer dat ik niet sterker in mijn schoenen stond’
  PREMIUM

  Sabine (19) uit Deventer raakte alles kwijt toen ze haar rekening uitleende aan criminelen: ‘Jammer dat ik niet sterker in mijn schoenen stond’

  Sabine*(19) uit Deventer dacht vorig jaar makkelijk iets bij te verdienen door haar pinpas uit te lenen aan criminelen. Ze wordt uiteindelijk opgepakt, raakte dakloos en zit nu in de schuldhulpverlening. Een monoloog van een jonge vrouw die zowel dader als slachtoffer is. ,,Ik kan alleen maar zeggen: ‘Doe het niet. Wat het oplevert weegt nooit op tegen de ellende’.”
 2. Deventer peiling over windmolens en zonneparken valt slecht in buitengebied: ‘Ons is nauwelijks iets gevraagd’
  PREMIUM

  Deventer peiling over windmolens en zonnepar­ken valt slecht in buitenge­bied: ‘Ons is nauwelijks iets gevraagd’

  Meer windmolens en zonneparken, in het buitengebied van Deventer vrezen ze waar dat vooral terecht komt: in het Deventer buitengebied. Een peiling van de gemeente wakkerde de onrust verder aan. Uitkomst: de Deventenaar wil meer duurzame energie opwekken op land. Ja, lekker makkelijk, als je in de stad woont en geen last krijgt van turbines en zonnepanelen, klinkt op het platteland. ,,Mensen die dat in hun achtertuin kunnen krijgen, is nauwelijks iets gevraagd.”
 1. En weer is het raak: autobrand nummer 42 dit jaar in Enschede
  Play

  En weer is het raak: autobrand nummer 42 dit jaar in Enschede

 2. Mink hielp slachtoffer (73) Arnhem: 'Heel slecht geslapen'
  Play

  Mink hielp slachtof­fer (73) Arnhem: 'Heel slecht geslapen'