Er komen nog eens 800 extra woningen bij nieuwbouwwijk Steenbrugge in Deventer. De gemeente wil graag vaart maken. Maar daar zijn bewoners van de Wechelerweg het helemaal niet mee eens.
Volledig scherm
PREMIUM
Er komen nog eens 800 extra woningen bij nieuwbouwwijk Steenbrugge in Deventer. De gemeente wil graag vaart maken. Maar daar zijn bewoners van de Wechelerweg het helemaal niet mee eens. © Foto Hissink, RV

Dwarsboomt steenuil bouw van 800 woningen in Deventer? ‘Ze vliegen boven ons dak’

Bewoners van de Wechelerweg in Deventer willen dat de Raad van State de uitbreiding van nieuwbouwwijk Steenbrugge voorlopig tegenhoudt. Eerst moet er een gedegen onderzoek komen naar steenuilen in het gebied.  Want dat is niet gebeurd, zeiden ze dinsdag bij de Raad van State in Den Haag. Ze vroegen een voorlopige voorziening.

0 reacties

  1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

    Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

    Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.