‘Echte narigheid op snelweg A1 moet nog komen’

videoVanwege wegwerkzaamheden aan de A1 is het weggedeelte Bathmen-Deventer-Oost versmald. Gevreesd werd voor forse oponthoud in de ochtendspits. Onze verslaggever Jan Witting nam maandag poolshoogte.

Zou het dan zo’n ochtend worden die we ons tientallen jaren later nog herinneren? Met overal dichtslibbende provinciale wegen en een stad waar het verkeer zich slechts  stapvoets  doorheen kan wurmen. Automobilisten die uren vertraging op hun plek van bestemming arriveren door de werkzaamheden op de autosnelweg bij Deventer. Passagiers die elkaar bijkans de auto uit vechten omdat de voortgang van de reis maar niet wil vlotten. Met dit horrorscenario in het achterhoofd rij ik om iets na zeven uur de stad uit om me in de verkeersstroom te vervoegen op de A1 richting Hengelo.

  1. Tuinfeest presenteert meer dan dertig dichters en muzikanten aan vooravond Deventer Boekenmarkt

    Tuinfeest presen­teert meer dan dertig dichters en muzikanten aan vooravond Deventer Boeken­markt

    Het Tuinfeest aan de vooravond van de Deventer Boekenmarkt staat garant voor een avond vol dichterlijke optredens. Het poëziefestival op de zaterdag heeft klinkende namen als Dimitri Verhulst, Ellen Deckwitz en Judith Herzberg vastgelegd. Maar ook mensen als Dean Bowen (stadsdichter van Rotterdam), Maxime Garcia Diaz (winnares NK Poetry Slam) en Jonathan Griffioen (winnaar J.C. Bloem-poëzieprijs)zijn aanwezig. Deventer stadsdichter Wibo Kosters presenteert op zijn afscheidsavond geen bundel, maar een lp.