‘Echte narigheid op snelweg A1 moet nog komen’

videoVanwege wegwerkzaamheden aan de A1 is het weggedeelte Bathmen-Deventer-Oost versmald. Gevreesd werd voor forse oponthoud in de ochtendspits. Onze verslaggever Jan Witting nam maandag poolshoogte.

Zou het dan zo’n ochtend worden die we ons tientallen jaren later nog herinneren? Met overal dichtslibbende provinciale wegen en een stad waar het verkeer zich slechts  stapvoets  doorheen kan wurmen. Automobilisten die uren vertraging op hun plek van bestemming arriveren door de werkzaamheden op de autosnelweg bij Deventer. Passagiers die elkaar bijkans de auto uit vechten omdat de voortgang van de reis maar niet wil vlotten. Met dit horrorscenario in het achterhoofd rij ik om iets na zeven uur de stad uit om me in de verkeersstroom te vervoegen op de A1 richting Hengelo.

 1. GA Eagles-fan Tristan (15) glipt klas uit om uit-kaart tegen RKC veilig te stellen
  PREMIUM
  video

  GA Eag­les-fan Tristan (15) glipt klas uit om uit-kaart tegen RKC veilig te stellen

  Tristan (15) glundert van oor tot oor. Natuurlijk was hij erbij woensdagavond, in de bijna-laatste minuut dat Go Ahead Eagles toch scoorde en won in Den Bosch. De playoffs in, dat is een droom waarvan Tristan hoopt dat hij pas wakker wordt als ‘Kowet’ twee keer gewonnen heeft. Er zitten nog twee wedstrijden tegen RKC Waalwijk tussen droom en werkelijkheid. De vlaggenzwaaier van Sfeerteam ADHD (Active DieHards Deventer) gaat er de komende nachten nog net niet wakker van liggen.
 2. Deventer hunkert naar de eredivisie: losse tickets GA Eagles voor play-offs binnen half uur uitverkocht
  poll & Video

  Deventer hunkert naar de eredivisie: losse tickets GA Eagles voor play-offs binnen half uur uitver­kocht

  Deventer hunkert naar de eredivisie. Binnen vijfentwintig minuten waren vanochtend de losse tickets voor finale van de play-offs tegen RKC uitverkocht. De grote toestroom van fans, zowel bij de fanstore als online, zorgde voor ronkende en vastlopende kaartverkoopsystemen. Seizoenkaarthouders kunnen hun kaarten nog tot morgen 12.00 reserveren. Daarna komen eventueel nog wat nieuwe losse tickets vrij.