Er is onvrede over de kap van een kastanje bij restaurant De Zomertuin, aan de Zwolseweg. Volgens de Deventer Bomenstichting is de boom te vroeg gekapt: de boom is geveld in de bezwarenperiode. De bomenstichting wilde kap juist voorkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Er is onvrede over de kap van een kastanje bij restaurant De Zomertuin, aan de Zwolseweg. Volgens de Deventer Bomenstichting is de boom te vroeg gekapt: de boom is geveld in de bezwarenperiode. De bomenstichting wilde kap juist voorkomen. © Foto Hissink

Eigenaar De Zomertuin in Deventer weet nog niet of hij straf krijgt na vellen van iconische kastanje

Het blijft vooralsnog onduidelijk wat de gevolgen zijn van de illegale kap van een ongeveer honderd jaar oude kastanjeboom op het terrein van restaurant De Zomertuin, langs de Zwolseweg in Deventer. De gemeente Deventer heeft de illegale kap onlangs gemeld bij het Openbaar Ministerie, maar het zou nog wel maanden kunnen duren voordat duidelijk wordt wat de consequenties zijn. 

0 reacties

 1. Eigenaren Meadow op het Deventer Stadsstrand houden hun hart vast: ‘We slapen hier en blijven water wegpompen’
  PREMIUM

  Eigenaren Meadow op het Deventer Stads­strand houden hun hart vast: ‘We slapen hier en blijven water wegpompen’

  Het is een kwestie van pompen of verzuipen. Letterlijk. Want als ze de strijd van het water verliezen, dan is het horeca-avontuur voor eigenaren Koos en Evelien Janssen van Meadow op het Deventer Stadsstrand voorbij. Met een soort muur van bigbags vol met zand om hun horecapaviljoen proberen ze hun zaak te redden. ,,We zijn drie jaar geleden begonnen. Al twee jaar hebben we te maken met corona en dan nu dit.”
 2. Angstig meisje in Deventer fluistert tegen haar moeder dat medebewoner (80) hand onder haar rok stopte
  PREMIUM

  Angstig meisje in Deventer fluistert tegen haar moeder dat medebewo­ner (80) hand onder haar rok stopte

  Eind augustus vorig jaar vraagt de 9-jarige dochter van een bewoonster van de crisisopvang aan de Polstraat in Deventer of haar moeder even mee wil lopen naar een plek waar niemand haar kan horen. Daar fluistert ze haar moeder in het oor dat ze net is betast door de 80-jarige medebewoner Boutayeb M.. De officier van justitie in Zwolle eiste vandaag een half jaar cel tegen hem.