Volledig scherm
PREMIUM
In de huiskamer kookt Alie wekelijks. De buurtgenoten zijn verdrietig dat ze hun goede werk niet door kunnen zetten. Van links naar rechts: Alie, Lotte, Trijntje, Daan, Geo en Saskia. © FOTO HISSINK

Einde van buurthuis aan de Bierstraat, Villa Voorstad kan huur niet meer opbrengen

Het buurthuis aan de Bierstraat gaat per 1 januari dicht. Stichting Villa Voorstad kan de huursom van 60.000 euro per jaar niet langer opbrengen.

De stichting en haar vrijwilligerswerk voor buurtgenoten met een smalle beurs blijven bestaan. ,,De mensen moeten niet weer achter de voordeuren verdwijnen’’, zegt Lotte Kammelar. ,,Maar 60.000 euro huur per jaar is nooit op te brengen.”

  1. Stekker uit plan voor huis voor herstellende verslaafden in Vijfhoek in Deventer: ‘Zonder steun buurt kan het niet’
    PREMIUM

    Stekker uit plan voor huis voor herstellen­de verslaaf­den in Vijfhoek in Deventer: ‘Zonder steun buurt kan het niet’

    Axicure werd twee jaar geleden opgericht door Rob en Esther Lubberts en telt in andere Deventer wijken al drie andere woningen waar herstellende verslaafden wonen. Dat gaat vrijwel probleemloos, niet alleen volgens de stichting, maar ook volgens buren en woningcorporatie Ieder1. Daar werd anders gereageerd op de komst van de bewoners, zegt Esther Lubberts. ,,Hier was veel meer weerstand. Het angstzweet brak me bijna uit op de info-avond. Daar kwam in eerste instantie 23 keer nee binnenlopen. ”