Volledig scherm
PREMIUM
Eric Draaijer van IJz en So baalt al jaren van de vele scooters die zowat op zijn terras worden geparkeerd. De gemeente handhaafde niet: er was te weinig plek voor de scooters. Daar belooft de gemeente nu iets aan te doen: er komen nieuwe plekken bij voor de scooters en wie straks nog op het Stationsplein stalt, kan een boete verwachten. © FOTO HISSINK

Eindelijk oplossing voor scooteroverlast op Stationsplein Deventer: nieuwe parkeerplekken en boetes

Tientallen foutgeparkeerde scooters staan dagelijks op het Stationsplein: de stalling is vol. Daar komt nu een einde aan, de gemeente gaat nieuwe parkeerplekken maken bij het busstation. Wie daarna nog zijn scooter fout stalt op het Stationsplein, krijgt een prent van 65 euro plus administratiekosten.  

Helemaal spuugzat is Eric Draaijer het, na meer dan twee jaar klagen bij de gemeente. De scooterellende op het pas opgeknapte Stationsplein, vlak voor het terras van zijn zaak IJz en So. Ook nu weer staan er zo'n veertig scooters en brommers rond de trap van de fietsenstalling.

  1. Andries van den Berg: van Rondje om de Kerk tot vallen over vermaledijd Stadskantoor Deventer

    Andries van den Berg: van Rondje om de Kerk tot vallen over vermale­dijd Stadskan­toor Deventer

    Andries van den Berg is overleden. Het land zal hem vooral herinneren als de strijdbare onconventionele FNV-vakbondsman. De nog immer populaire zinsnede ‘rondje rond de kerk', in het NS-conflict met machinisten is uit zijn mond opgetekend, toen begin deze eeuw de treinmachinisten streden voor betere werkomstandigheden. Van den Berg was de eerste wethouder die Deventer van buiten haalde. Hij verhuisde speciaal naar Deventer, maar moest na een kleine twee jaar het veld ruimen omdat zijn PvdA struikelde over het stadskantoordossier.