Erik Stegink, neemt hier als plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad de honneurs waar voor de burgemeester bij het defilé van de Avondvierdaagse op het Grote Kerkhof.
Volledig scherm
PREMIUM
Erik Stegink, neemt hier als plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad de honneurs waar voor de burgemeester bij het defilé van de Avondvierdaagse op het Grote Kerkhof. © FOTO HISSINK/archief

Erik Stegink (53), ‘boertje’ uit Bathmen gaat voor zetel in Den Haag: ‘Platteland te weinig gehoord in Tweede Kamer’

In 1993 begon hij in de toenmalige gemeente Bathmen als piepjong raadslid. Erik Stegink is 27 jaar later met die Bathmense partij de grootste van Deventer en verlaat per 1 januari de gemeenteraad. Het doel: de Tweede Kamer in met de BoerBurgerBeweging. ,,Ze zagen ons in Deventer ook aanvankelijk als boertjes, kijk waar we nu staan.”

  1. Deventer binnenstad staat er ondanks corona ‘aardig’ voor: ‘Maar het centrum gaat er hoe dan ook anders uitzien’
    PREMIUM

    Deventer binnenstad staat er ondanks corona ‘aardig’ voor: ‘Maar het centrum gaat er hoe dan ook anders uitzien’

    De Deventer binnenstad moet toe naar een kleiner winkelgebied en minder vierkante winkelmeters. Met gemengde functies zoals wonen, werkplekken en ambachtelijke bedrijfjes in van oudsher winkelstraten. De inrichting van sommige (winkel)straten is gedateerd en moet worden aangepakt. Met deze en andere maatregelen moet het centrum vitaal en overeind blijven, ook na corona. ,,We moeten ons er op voorbereiden dat het centrum er echt anders gaat uitzien, met minder winkels.”