Volledig scherm
Om te markeren dat stemmen een feest der democratie is, wappert vandaag de Europese vlag aan de voorgevel van het stadhuis in Deventer. © ANP XTRA

Europese vlag gaat uit, want stemmen is een feest

De Europese vlag wappert vandaag aan de gevel van het stadhuis in Deventer om te markeren dat het een verkiezingsdag is. En dat is, zo betoogt raadslid Jan Schuring van D66 een ‘feest der democratie'. 

Een motie van zijn fractie en DENK om op elke verkiezingsdag de vlag van het desbetreffende orgaan uit te hangen werd woensdagavond aangenomen door een ruime meerderheid van de raad (21 van 34 stemmen). Burgemeester Ron König voorziet nog wel een praktisch probleem op de dag dat er waterschaps- en provinciale verkiezingen zijn. ,,Drie waterschapsvlaggen en een voor de provincie... maar daar komen we vast wel uit.”

  1. Andries van den Berg: van Rondje om de Kerk tot vallen over vermaledijd Stadskantoor Deventer

    Andries van den Berg: van Rondje om de Kerk tot vallen over vermale­dijd Stadskan­toor Deventer

    Andries van den Berg is overleden. Het land zal hem vooral herinneren als de strijdbare onconventionele FNV-vakbondsman. De nog immer populaire zinsnede ‘rondje rond de kerk', in het NS-conflict met machinisten is uit zijn mond opgetekend, toen begin deze eeuw de treinmachinisten streden voor betere werkomstandigheden. Van den Berg was de eerste wethouder die Deventer van buiten haalde. Hij verhuisde speciaal naar Deventer, maar moest na een kleine twee jaar het veld ruimen omdat zijn PvdA struikelde over het stadskantoordossier.