Foto van Sanne Derks, uit haar serie ‘Manifiesto del Agua’.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto van Sanne Derks, uit haar serie ‘Manifiesto del Agua’. © Sanne Derks

Fabriekscomplex Roto Smeets in Deventer decor voor liefhebbers van beeld: ‘Kijken met en over fotografen’

Wat drijft een fotograaf? Waarom kiest hij of zij voor een bepaald thema? In het pand van de voormalige drukkerij Roto Smeets in Deventer vindt vrijdagavond een eerste bijeenkomst plaats van Spotlight, een terugkerend evenement voor beeldenthousiastelingen, waarbij fotografen en beeldend kunstenaars vertellen over hun werk.

 1. Inloopavond over komst vluchtelingen in Borgele stelt Deventenaren gerust: ‘Fijne manier om vragen te stellen’
  PREMIUM

  Inloop­avond over komst vluchtelin­gen in Borgele stelt Deventena­ren gerust: ‘Fijne manier om vragen te stellen’

  Met een ietwat ongerust gevoel naar binnen, maar opgeluchter naar buiten. Zo valt de bewonersbijeenkomst over de nieuwe vluchtelingenlocatie in Deventer prima samen te vatten. In het leegstaande schoolgebouw in de wijk Borgele komen tijdelijk honderd vluchtelingen. Donderdag kregen omwonenden de kans om op locatie vragen te stellen. ,,Vluchtelingen zijn meer dan welkom, maar ik wil wel korte lijntjes houden met de instanties’’, zegt omwonende Patrick van Berkum.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  1

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Diepenveners in actie tegen sluiting overweg en kritisch op gemeente: ‘Gang van zaken klopt niet’
  PREMIUM

  Diepenve­ners in actie tegen sluiting overweg en kritisch op gemeente: ‘Gang van zaken klopt niet’

  De sluiting van een onbewaakte overweg op landgoed Rande is als het aan een groep Diepenveners ligt geen gelopen koers. In een brief aan de Deventer politiek vragen zij uitleg over de kwestie. Zij stellen dat van ‘intensief en constructief’ overleg, zoals wethouder Rorink (CDA) doet voorkomen, helemaal geen sprake is geweest. ,,Veiliger dan de overweg nu is, ga je het niet krijgen.”