Fietser in Deventer nog niet app-vrij, politie kiest per overtreder voor gesprek of boete

Het was donderdag zulk mooi weer dat mensen op de Fiets naar je werk dag hun auto graag lieten staan. En dus was het druk op het fietspad in Deventer, waar de aankomende boete voor appen of bellen op de fiets nog nauwelijks bekend is.

Isaura de Boer heeft haar fiets op de Verzetslaan even stil gezet om te kunnen bellen met haar vriendin. Met bellen en fietsen tegelijk heeft ze slechte ervaringen. ,,Woensdag werd ik nog aangereden door een appende fietser, toen ik met mijn kind aan de zijkant van een fietspad stond. Ik werd boos op haar.’’

  1. Andries van den Berg: van Rondje om de Kerk tot vallen over vermaledijd Stadskantoor Deventer

    Andries van den Berg: van Rondje om de Kerk tot vallen over vermale­dijd Stadskan­toor Deventer

    Andries van den Berg is overleden. Het land zal hem vooral herinneren als de strijdbare onconventionele FNV-vakbondsman. De nog immer populaire zinsnede ‘rondje rond de kerk', in het NS-conflict met machinisten is uit zijn mond opgetekend, toen begin deze eeuw de treinmachinisten streden voor betere werkomstandigheden. Van den Berg was de eerste wethouder die Deventer van buiten haalde. Hij verhuisde speciaal naar Deventer, maar moest na een kleine twee jaar het veld ruimen omdat zijn PvdA struikelde over het stadskantoordossier.