Fietsleraar Alwy Roelofs trekt aan de bel: lange wachtrij en te weinig vrijwilligers

Even snel naar de supermarkt of de kinderen naar het dagverblijf brengen; veel Deventenaren doen het met de fiets. Maar wat als je nooit hebt leren fietsen? Dan is er altijd nog Alwy Roelofs. Zijn fietslessen aan de Karel de Grotelaan op donderdagochtend zijn een absolute hit, met als gevolg een lange wachtrij en een grote behoefte aan vrijwilligers.

Zoveel verzoekjes zijn er, dat er een wachttijd is van 8 maanden. Volgens Andy Scholten, de vrouw van Roelofs, was het niet altijd zo druk. ,,Toen we begonnen waren er donderdagen waarop hij uit kon slapen. Dat kan nu niet meer.’’ Waar komen al die nieuwe leerlingen vandaan? Van andere deelnemers, weet Scholten. ,,Leerlingen vertellen vaak enthousiast aan familie over hun fietslessen. Die willen het dan ook proberen.’’

  1. Activiste Caroline van der Plas uit Deventer betreurt misdragingen Groninger boeren

    Activiste Caroline van der Plas uit Deventer betreurt misdragin­gen Groninger boeren

    ,,Ik snap werkelijk niet wat de boeren, die zich in Groningen misdroegen, heeft bezield. Emoties snapt iedereen, maar wat jullie deden, kan gewoon niet. Jullie wangedrag straalt af op de hele sector. Domme actie.’’ Met die niet mis te verstane woorden reageert Caroline van der Plas via Twitter op actievoerende boeren die vanmiddag in Groningen de deur van het provinciehuis ramden, met eieren gooiden en afzettingen omver reden.