Volledig scherm
De klemgereden vrachtwagen in Deventer. © Rens Hulman

Files door wegafsluiting in Deventer

Een paar uur na de afsluiting van de Van Oldenielstraat in Deventer zijn er op de omleidingswegen al de nodige files ontstaan. De bestuurder van een vrachtwagen van een supermarkt moest op één van deze wegen uitstappen om te bepalen of zijn voertuig onder een spoorviaduct door kon rijden. 

De Van Oldenielstraat is onderdeel van het drukke Hanzetracé in Deventer en is sinds vanavond 19.00 uur afgesloten voor verkeer, omdat het asfalt in de weg wordt vervangen. Op de omleidingswegen ontstonden door de afsluiting vertragingen. Een vrachtwagenchauffeur van supermarktketen Dirk liet uit voorzorg lucht uit de vering lopen om onder het viaduct aan de Brinkgreverweg door te kunnen. 

Inmiddels is de drukte iets aan het afnemen, vergeleken met het begin van de avond. Wel is er nog sluipverkeer. Ook de komende dagen zullen er her en der in Deventer meerdere wegafsluitingen zijn. Vannacht is namelijk ook de kruising met de Henri Dunantlaan/Brinkgreverweg/Raalterweg afgesloten. Overdag is de kruising weer vrij en blijft de Van Oldenielstraat dicht. Donderdagnacht gaat de kruising Hoge Hondstraat/Margijnenenk/Herman Boerhavelaan dicht.

 1. Insecten eten? Onze Angelique neemt de proef op de som en laat zich verrassen
  PREMIUM
  video

  Insecten eten? Onze Angelique neemt de proef op de som en laat zich verrassen

  Wat ga ik eten? Insecten? Zonder uitzondering kijken mensen me verbijsterd of zelfs meewarig aan. Insecten? Vrijwillig? Ja, echt dus. Misschien juist wel omdat ik het doodeng vind. En in het buitenland de eettentjes niet altijd vertrouw. Maar Berry Steenbruggen is een bekende Deventenaar. Als hij vraagt wie met hem insecten wil proberen, vrees ik dat dit mijn uitgelezen kans is. Als twee miljard mensen op deze wereld met enige regelmaat insecten eten, dan zal het toch niet zo vreselijk zijn?
 2. Hoe opiniepeiler Maurice de Hond steeds weer in Deventer moordzaak duikt: ‘Louwes interesseert me niet’
  PREMIUM

  Hoe opiniepei­ler Maurice de Hond steeds weer in Deventer moordzaak duikt: ‘Louwes interes­seert me niet’

  Niemand is zo overtuigd van de onschuld van de veroordeelde Ernest Louwes in de Deventer moordzaak als Maurice de Hond (71). Veroordeeld voor smaad, maar hij gaat onverminderd door. Met ‘nieuw ontlastend bewijs’. Waarom zet de Amsterdamse opiniepeiler jaar in jaar uit zijn carrière op het spel om de Deventer moordzaak? ,,De geschiedenis heeft mij geleerd wat het is om te leven in een staat zonder rechtsorde. Louwes interesseert me niet.”