Volledig scherm
De klemgereden vrachtwagen in Deventer. © Rens Hulman

Files door wegafsluiting in Deventer

Een paar uur na de afsluiting van de Van Oldenielstraat in Deventer zijn er op de omleidingswegen al de nodige files ontstaan. De bestuurder van een vrachtwagen van een supermarkt moest op één van deze wegen uitstappen om te bepalen of zijn voertuig onder een spoorviaduct door kon rijden. 

De Van Oldenielstraat is onderdeel van het drukke Hanzetracé in Deventer en is sinds vanavond 19.00 uur afgesloten voor verkeer, omdat het asfalt in de weg wordt vervangen. Op de omleidingswegen ontstonden door de afsluiting vertragingen. Een vrachtwagenchauffeur van supermarktketen Dirk liet uit voorzorg lucht uit de vering lopen om onder het viaduct aan de Brinkgreverweg door te kunnen. 

Inmiddels is de drukte iets aan het afnemen, vergeleken met het begin van de avond. Wel is er nog sluipverkeer. Ook de komende dagen zullen er her en der in Deventer meerdere wegafsluitingen zijn. Vannacht is namelijk ook de kruising met de Henri Dunantlaan/Brinkgreverweg/Raalterweg afgesloten. Overdag is de kruising weer vrij en blijft de Van Oldenielstraat dicht. Donderdagnacht gaat de kruising Hoge Hondstraat/Margijnenenk/Herman Boerhavelaan dicht.