Volledig scherm
PREMIUM
De komst van filmtheater De Viking is een financieel risico voor de Deventer Schouwburg, die toch al in zwaar weer verkeert, concludeert een adviesbureau. © Ronald Hissink

‘Filmtheater Viking risico voor Deventer Schouwburg’

De komst van filmtheater De Viking is een financieel risico voor de Deventer Schouwburg, die toch al in zwaar weer verkeert, concludeert een adviesbureau.

Is Deventer groot genoeg voor én de schouwburg én filmtheater Viking? Vrij vertaald werpt een onderzoeksbureau die vraag op en waarschuwt voor knellende concurrentie. Bureau Finance Ideas onderzocht de financiële situatie van de schouwburg.

 1. Vijf oppositiefracties lopen weg bij debat over Deventer Cultuurvisie

  Vijf oppositie­frac­ties lopen weg bij debat over Deventer Cultuurvi­sie

  Deventer Belang, VVD, Deventer Sociaal, DeventerNu en Denk doen niet mee aan het debat over de veelbesproken Cultuurvisie. Voorafgaand aan het debat is in een besloten vergadering geheimhouding gelegd op een volgens de fracties relevant dossier voor de Cultuurvisie. Toen het ordevoorstel van Bert Kleine Schaars (Deventer Belang) voor uitstel van het cultuurdebat werd afgewezen, besloten de fracties na kort beraad de raadsvergadering te verlaten.
 2. Meadow op het Deventer Stadsstrand als voorbeeld voor de rest van de provincie
  PREMIUM

  Meadow op het Deventer Stads­strand als voorbeeld voor de rest van de provincie

  Meadow op het Deventer Stadsstrand is pas een maand of twee open, maar het voelt voor eigenaren Koos en Evelien Janssen en hun gasten alsof de horecagelegenheid er altijd is geweest. Het bureaucratisch voortraject van bijna vier jaar dat er aan vooraf ging is vrijwel vergeten. Overijssels gedeputeerde (en Deventerse) Monique van Haaf en wethouder Liesbeth Grijsen zijn laaiend enthousiast. ,,Kijk nou naar dit uitzicht. Hoe mooi het hier is. En hoe dit Deventer en Overijssel op de kaart zet.”