Volledig scherm
rens hulman © renshulman

Flashmob in Deventer voor herhaling vatbaar: volgende week gewoon weer

Henk Keizer heeft zondagochtend zijn geplande flashmob gehouden met een aantal toevallige passanten uit Friesland en Brabant. Vandaar dat de Deventer videoclipmaker zijn tekst van zijn ode aan Deventer enigszins aanpaste. Heerenveen blijkt ook geweldig.

Henk was psycholoog in zijn werkzaam leven, maar optreden was zijn lust en leven. Als het even kan poogt Henk zichzelf voor het voetlicht te brengen. Dus de herwonnen liefde voor de stad van zijn jeugd was daar een uitgelezen kans voor.

Volledig scherm
rens hulman © renshulman

De Deventenaar schreef een liedje en is de laatste weken bezig met een opmars naar de stad. De finale van de videoclip is op de Brink, maar dan moeten er wel wat mensen zijn die zijn feestje luister bij zetten. Dus hij vroeg vergunning aan voor een flashmob: een normaal gesproken geheime samenkomst op een openbare plek. Deze zondagochtend speelde Henk zijn lied samen met een paar handenvol bezoekers. En dat smaakt naar meer. ,,Volgende week zondagmiddag hoop ik op beter weer. En doe ik het gewoon weer.”

Het resultaat van zijn videoclip moet eind van het jaar klaar zijn. De foto van zijn videoclip is gemaakt door Marc Lemmens. U hoort een fragment van de flashmob van vanochtend: