De SPAR City in Deventer centrum gaat straks op donderdag, vrijdag, zaterdag langer open.
Volledig scherm
PREMIUM
De SPAR City in Deventer centrum gaat straks op donderdag, vrijdag, zaterdag langer open. © De Stentor

FNV wil actie tegen boodschappen doen na 22.00 uur in Deventer, Zwolle en Zutphen

Personeel van supermarkten en zelfstandige ondernemers van andere winkels moeten kritisch zijn op de latere sluitingstijden van supermarkten in de regio. Dat stelt werknemersvereniging FNV. De vakbond roept medestanders op zich te melden om gezamenlijk een plan te maken.

Linda Vermeulen van de werknemersvereniging FNV hekelt het plan van Martijn ten Berge om zijn Spar City-vestigingen in Deventer, Zutphen en Zwolle na 22.00 uur ‘s avonds open te houden. ,,De supermarktbranche protesteert tegen loonsverhoging. Daar is geen geld voor. Maar wel om langer op te blijven?’’ Ze roept personeel en concurrerende zelfstandigen op zich bij haar te melden. ,,Ik maak graag een plan om samen naar de gemeenten en bedrijven te stappen.’’

  1. Sallandse verpleeghuizen richten corona-afdelingen in als overloop voor het Deventer Ziekenhuis

    Sallandse verpleeg­hui­zen richten corona-afdelingen in als overloop voor het Deventer Ziekenhuis

    Op verschillende plekken in Deventer wordt het aantal verpleeghuisbedden uitgebreid om coronapatiënten op te vangen. Woonzorglocatie Sint Jozef in Deventer opent een speciale corona-afdeling met acht bedden. ,,Het gaat om patiënten die nog wel intensieve zorg nodig hebben maar die niet meer in het ziekenhuis hoeven te verblijven’’, vertelt Carinova-directeur Nelleke van der Weerd. Ook de huisarts kan een beroep doen op deze bedden.