Frank (26) uit Holten ontwikkelt gebruiksvriendelijke houtkloofmachine

videoHOLTEN - Je zou denken dat een industrieel ontwerper zich alleen bezighoudt met design. Frank Jansen uit Holten niet. Hij ontwikkelt de meest gebruiksvriendelijke houtkloofmachine.

Houtblokken liggen buiten netjes opgestapeld. Gekloofd en al, klaar voor de houtkachel. In een hoek van de werkplaats ligt nog veel meer hout. Met zijn opa Johan Jansen heeft Frank (26) al heel wat uurtjes in die hoek doorgebracht. Alles om zijn eerste grote project als industrieel ontwerper zo gebruiksvriendelijk en veilig mogelijk te krijgen. 

 1. Deventer echtpaar mist repatriëringsvlucht vanuit Sidney: ‘Vanuit onze hotelkamer zagen we hét vliegtuig vertrekken’
  PREMIUM

  Deventer echtpaar mist repatrië­rings­vlucht vanuit Sidney: ‘Vanuit onze hotelkamer zagen we hét vliegtuig vertrekken’

  Door een vertraging van hun vlucht van Brisbane naar Sydney misten Jeltje van Essen (66) en Henk Muller (70) vandaag hun repatriëringsvlucht van Sydney naar Nederland. Het Deventer echtpaar werd onlangs nog wereldberoemd vanwege de koalawantjes die ze breiden na de verwoestende bosbranden in Australië. ,,Vanuit het raam van de hotelkamer zagen we het vliegtuig vertrekken.”
 2. Schapen van Marianne onthoofd en geslacht: ‘Voor die paar tientjes vlees?’
  PREMIUM
  VIDEO

  Schapen van Marianne onthoofd en geslacht: ‘Voor die paar tientjes vlees?’

  Voor de tweede keer in anderhalve week zijn loslopende schapen in de regio op illegale, professionele wijze in de nacht afgeslacht. Schaapherder Marianne Gaspersz trof vanochtend de ingewanden, de kop en vachten aan van een afgeslacht schaap en lammetje. Onlangs werden in Olst op vergelijkbare wijze twee rammen geslacht bij een kinderboerderij. Gaspersz: ,,Ik was helemaal van de kaart. De vraag is ook: wanneer doen ze het weer?”