Frans Komen uit Terwolde is de laatste riviervisser van Oost-Nederland. Zijn ambacht krijgt vrijdag het certificaat dat hoort bij een plek op de inventaris Immaterieel Erfgoed: ,,Erkenning en aandacht is nodig.”
Volledig scherm
PREMIUM
Frans Komen uit Terwolde is de laatste riviervisser van Oost-Nederland. Zijn ambacht krijgt vrijdag het certificaat dat hoort bij een plek op de inventaris Immaterieel Erfgoed: ,,Erkenning en aandacht is nodig.” © Henri van der Beek

Frans (68) uit Terwolde is de laatste riviervisser in Oost-Nederland: ‘Dat gaat mij aan het hart’

Hij is de last man standing naast een leger sportvissers: Frans Komen (68) uit Terwolde. Met zoon Frans junior (39) is hij de laatste beroepsvisser op de rivieren in Oost-Nederland. Dat zijn werk nu erkend wordt als erfgoed, is voor Komen de ultieme waardering voor een bijna verdwenen ambacht.

0 reacties

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
    1

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?