In Deventer heeft Friso van Doesburg een muziekstudio gebouwd, waarmee hij hoopt jongeren een uitlaatklep in de muziek te kunnen bieden.
Volledig scherm
PREMIUM
In Deventer heeft Friso van Doesburg een muziekstudio gebouwd, waarmee hij hoopt jongeren een uitlaatklep in de muziek te kunnen bieden. © FOTO HISSINK

Friso van Doesburg uit Deventer schrijft kritisch ervaringsboek over Jeugdzorg maar zonder rancune

Dat het de 29-jarige Friso van Doesburg inmiddels goed gaat, is ondanks en niet dankzij Jeugdzorg, durft de Deventenaar te stellen. Toch is Uit Huis dat hij onlangs schreef geen boek vol wrok of rancune. ,,Achteraf kan ik zeggen dat het goed was dat ik uit huis ben geplaatst, maar de manier waarop had anders gemoeten.”

  1. Politieagent Henk de Man is de negatieve beeldvorming beu: ‘Wij zijn juist heel empathisch’
    PREMIUM

    Politie­agent Henk de Man is de negatieve beeldvor­ming beu: ‘Wij zijn juist heel empathisch’

    Zijn bericht op Facebook bracht een storm aan reacties teweeg. Politieman Henk de Man (61) - een bekende kop in Deventer en Salland - postte op zondag 28 juni een lang en persoonlijk relaas. Daarin windt hij zich op over de negatieve beeldvorming over de politie en zegt hij juist ongelooflijk trots te zijn op zijn werk. De Mans bericht leverde al ruim 10.000 - bijna louter positieve - reacties op. De geboren Zutphenaar wil zijn hartenkreet graag toelichten in een persoonlijk verhaal.