Gebouw voor de kunsten zoals de Leeuwenkuil? Onmisbaar in Deventer

video1,2 miljoen euro heeft de gemeente Deventer over voor cultuureducatie in de gemeente. Het overgrote deel gaat sinds jaar en dag naar Kunstcircuit. Maar daar moet verandering in komen: de gemeente wil meer geld beschikbaar hebben voor projecten en andere aanbieders. Dus wordt de subsidie herzien. En zitten de honderden gebruikers van het pand dat nog steeds bekend staat als de 'Leeuwenkuil’ met de handen in het haar: staan ze straks op straat? 

Waar moeten alle kinderen en cursisten naartoe als straks de Leeuwenkuil niet meer gebruikt kan worden als kunstencentrum? De gemeente overweegt het pand aan de Keizerstraat op te geven, omdat de huur van het pand te hoog is. Tegelijkertijd is de gemeente via de NV Maatschappelijk Vastgoed eigenaar van het pand dat in een geheel met de schouwburg en het filmhuis neer is gezet in de jaren negentig. 

  1. CDA: minister moet ook snelle Berlijntrein via huidige route via Deventer en Hengelo overwegen

    CDA: minister moet ook snelle Berlijn­trein via huidige route via Deventer en Hengelo overwegen

    CDA-Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch vraagt minister Cora van Nieuwenhuizen in een motie om gedegen onderzoek te doen naar de route van de snelle Berlijntrein. Die moet vanaf 2025 één tot drie keer per dag gaan rijden tussen Amsterdam en Berlijn. Van Nieuwenhuizen gaf eerder aan dat wordt gekeken naar verschillende mogelijke routes, via de bestaande route via onder meer Apeldoorn, Deventer en Hengelo, maar ook naar een route via Arnhem of via Zwolle.