Volledig scherm
Een eerdere Sinterklaas-intocht in Deventer. Er zijn dit jaar geen extra veiligheidsmaatregelen. © Ronald Hissink

Geen extra veiligheidsmaatregelen tijdens intocht sinterklaas in Deventer

Gemeente en politie in Deventer nemen geen extra veiligheidsmaatregelen om de intocht van sinterklaas morgen probleemloos te laten verlopen. Er worden geen acties van anti- of pro-zwartepiet-aanhangers verwacht.

Er zijn geen demonstraties van actiegroepen aangemeld en er zijn ook geen signalen binnengekomen dat mensen de intocht in Deventer vanwege de discussie over het uiterlijk van de pieten  willen verstoren, zegt een woordvoerder van de gemeente.

Dat heeft volgens de gemeente veel te maken met het feit dat de intocht-organisatie en de gemeente hebben besloten niet prijs te geven hoe de pieten er dit jaar in Deventer uitzien. Burgemeester Ron König eiste eerder dat een derde van de pieten roetvegen zou moeten hebben, omdat anders de gemeentelijke subsidie zou worden ingetrokken. Daar was de sinterklaasstichting niet over te spreken, waarop de gemeente die eis weer introk.

De twee partijen kwamen tot een compromis, maar hoe dat er uitziet, wordt morgen tijdens de intocht pas duidelijk. Sinterklaas komt rond 9.45 uur met zijn pakjesboot aan bij het Verlaagde Wellepad. Daarna volgt een rondrit door het centrum.