Volledig scherm
Go Ahead Eagles is op Google Maps omgedoopt tot Go Ahead Zwolle. © Google Maps

Geintje uit Zwolle? Go Ahead Eagles krijgt op Google Maps bijzondere aanpassing

Een geintje van een PEC Zwolle-fan? Een foutje van Google? Of een combinatie van beide? Wie er ook achter zit, Go Ahead Eagles heeft op Google Maps sinds kort een opmerkelijke verandering ondergaan.

Wie momenteel via de online landkaart inzoomt op Deventer en vervolgens naar de Vetkampstraat ‘vliegt’, komt voor een bijzondere verrassing te staan. Bij het stadion van de plaatselijke betaald voetbalclub staat namelijk niet Go Ahead Eagles, maar Go Ahead Zwolle.

De plotselinge aanpassing doet vermoeden dat de aanhang van aartsrivaal PEC Zwolle een ludieke grap heeft uitgehaald. Begin december vorig jaar werd De Adelaarshorst, het stadion van Go Ahead Eagles, al eens omgedoopt tot De Peperbus.

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
De Adelaarshorst, het stadion van Go Ahead Eagles, werd eerder al eens omgedoopt tot 'De Peperbus'. © Eigen foto

Claimen

Eind oktober viel een soortgelijke grap bij een school in Steenwijk niet in goede aarde. Daar werd RSG Tromp Meesters voor een tijdje ‘Trump Meesters’ genoemd. Rachid Finge, communicatie-manager van Google Nederland, liet destijds weten dat het mogelijk is om namen aan te passen wanneer een bedrijf de vermelding op Google Maps niet heeft geclaimd. 

Finge gaf toen ook aan dat het voor Google zelf moeilijk is om alles te controleren: ,,Met meer dan een miljard gebruikers wereldwijd is Google Maps grotendeels afhankelijk van goedaardige wijzigingen om de kaart up-to-date te houden. Bedrijven en instellingen die liever zelf de controle houden hebben de keuze hun vermelding te claimen.’’

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
Volledig scherm
Go Ahead Zwolle op Google Maps. © Google Maps
 1. Vijf oppositiefracties lopen weg bij debat over Deventer Cultuurvisie

  Vijf oppositie­frac­ties lopen weg bij debat over Deventer Cultuurvi­sie

  Deventer Belang, VVD, Deventer Sociaal, DeventerNu en Denk doen niet mee aan het debat over de veelbesproken Cultuurvisie. Voorafgaand aan het debat is in een besloten vergadering geheimhouding gelegd op een volgens de fracties relevant dossier voor de Cultuurvisie. Toen het ordevoorstel van Bert Kleine Schaars (Deventer Belang) voor uitstel van het cultuurdebat werd afgewezen, besloten de fracties na kort beraad de raadsvergadering te verlaten.
 2. Meadow op het Deventer Stadsstrand als voorbeeld voor de rest van de provincie
  PREMIUM

  Meadow op het Deventer Stads­strand als voorbeeld voor de rest van de provincie

  Meadow op het Deventer Stadsstrand is pas een maand of twee open, maar het voelt voor eigenaren Koos en Evelien Janssen en hun gasten alsof de horecagelegenheid er altijd is geweest. Het bureaucratisch voortraject van bijna vier jaar dat er aan vooraf ging is vrijwel vergeten. Overijssels gedeputeerde (en Deventerse) Monique van Haaf en wethouder Liesbeth Grijsen zijn laaiend enthousiast. ,,Kijk nou naar dit uitzicht. Hoe mooi het hier is. En hoe dit Deventer en Overijssel op de kaart zet.”