Grote delen van de oever langs de Schipbeek zijn nu niet toegankelijk. Dat verandert met de aanleg van een fietspad langs de zuidkant van Deventer.
Volledig scherm
PREMIUM
Grote delen van de oever langs de Schipbeek zijn nu niet toegankelijk. Dat verandert met de aanleg van een fietspad langs de zuidkant van Deventer. © archief

Geld probleem voor nieuw fietspad langs Schipbeek aan zuidkant Deventer

Deventer komt vooralsnog een half miljoen euro tekort om een langverwachte fietsroute te realiseren langs de Schipbeek. Die verbinding moet het oosten van de gemeente (lees: Bathmen) en westkant van de stad beter met elkaar verbinden.

 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. José uit Deventer stapt in haar vrije tijd vrijwillig op ruziënde buren af: ‘Soms líjkt het onoplosbaar’
  PREMIUM

  José uit Deventer stapt in haar vrije tijd vrijwillig op ruziënde buren af: ‘Soms líjkt het onoplos­baar’

  Een overhangende tak, harde muziek in de kleine uurtjes of een verkeerd geplaatste schutting. Iedereen kan verzeild raken in een conflict met de buren. Wanneer je er samen niet uitkomt, zijn er de mensen van Buurtbemiddeling om de plooien glad te strijken. José Geerdink doet dit bijzondere vrijwilligerswerk in Deventer. ,,Het wringt bijna altijd in de communicatie.’’