Minstens eenderde van het totale aantal pieten moet dit jaar roetveegpiet zijn tijdens de intocht in Deventer, stelt het college van burgemeester en wethouders als eis.
Volledig scherm
PREMIUM
Minstens eenderde van het totale aantal pieten moet dit jaar roetveegpiet zijn tijdens de intocht in Deventer, stelt het college van burgemeester en wethouders als eis. © FOTO HISSINK

Gemeente Deventer eist roetveegpieten tijdens intocht Sinterklaas, anders geen subsidie

Tijdens de intocht van Sinterklaas in Deventer moet dit jaar minstens eenderde van alle pieten een roetveegpiet zijn, anders verliest de Stichting Algemene Deventer Sinterklaas Commissie haar subsidie van 12.500 euro. De organisatie voelt zich overvallen door deze harde eis.

  1. Meerpalen in Deventer, ruw hout in Raalte en bankjes in Zutphen: zo schermen de cafés hun terras af
    PREMIUM

    Meerpalen in Deventer, ruw hout in Raalte en bankjes in Zutphen: zo schermen de cafés hun terras af

    De terrassen zien er steeds mooier uit. Waar in eerste instantie de horeca houtje-touwtje oplossingen bedacht om één ingang voor het terras te creëren, komen er nu steeds chiquere afzettingen. De terrassen zijn helemaal coronaproof. Sterker nog: het zou wat betreft veel horecamensen wel zo mogen blijven. De nieuwe maatregel dat mensen een vaste plek moeten krijgen op het terras is daarmee een fluitje van een cent geworden.