Volledig scherm
De explosieven opruimingsdienst (EOD) kwam ook naar Deventer. © News United / Rens Hulman

Gemist? Fosforgranaat zorgt voor onrust in Deventer en bij de aanrijding op Kayersdijk in Apeldoorn lijkt opzet in het spel

JOUW REGIONIEUWSBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van zondag 11 augustus.

Fosforgranaat - Meerdere woningen in de Bursestraat in Deventer zijn vandaag ontruimd. In een woning van een verzamelaar van munitie uit de Tweede Wereldoorlog heeft de Explosieven- en Opruimingsdienst (EOD) een groot deel van de middag de collectie gecontroleerd.  Volgens politiewoordvoerder Ruud Visser was de man in de tuin aan het ‘klussen’ en is daarbij iets misgegaan. Daarop werden specialisten van de politie en brandweer opgeroepen om onderzoek te doen naar wat aanvankelijk ‘brandgevaarlijke materiaal’ werd genoemd. 

Ruzie - De 26-jarige Apeldoorner die zaterdagochtend ernstig gewond raakte op de Apeldoornse Kayersdijk is mogelijk met opzet aangereden. De politie vermoedt dat hij ruzie had met de inmiddels opgepakte verdachte, een 18-jarige plaatsgenoot. https://destentor.nl/article/~a3ca8bd3

Vernield - Bekenden van de familie Gerritsen uit Putten hebben een beloning van 700 euro uitgeloofd voor degene die tips heeft over het vernielde rouwmonumentje aan de Putterweg tussen Putten en Ermelo. Daar verongelukte ruim drie jaar geleden de 17-jarige Randy Gerritsen en de 18-jarige Kimberly Vos uit Amersfoort. Kimberly zat achterop de fiets bij Randy toen ze de Putterweg overstaken en werden geschept door een auto. Tot groot verdriet van familie en vrienden bleek vanochtend het bermmonumentje vernield te zijn.

Bloemencorso - Dit hebben ze nog nooit meegemaakt: een groot tekort aan dahlia’s bij de bloemencorso. De corso van Sint Jansklooster aankomende week moet het met aanzienlijk minder dahlia’s doen, als gevolg van droogte. Er was wel eerder sprake van minder bloemen, maar zoals nu hebben ze het nog niet eerder gehad. 

Premium verhaal van de dag  - Poar Neem’n komt met nieuw feest, voor 16-plussers: ‘Er zullen liters ranja doorheen gaan’

Probleem’n? Poar neem’n! Het is de lijfspreuk van tienduizenden plattelandsjongeren. Eentje die wordt geassocieerd met bier. In september houden de Elburgse bedenkers een nieuw eigen feest in Kampen, maar dit keer voor 16-plussers. Met ranja op de tap? Vijf vragen aan John van Aperen.

Volledig scherm
De bedenkers van Poar Neem'n uit Elburg: Walter Troost, Wim van Aperloo en John van Aperen (vlnr.) © Henri van der Beek