Volledig scherm
De beschimmelde auto op een parkeerplaats langs de A1 trok de aandacht van een oplettende voorbijganger. © Johannes Rutgers

Gemist? Mysterieuze beschimmelde auto in Apeldoorn en tegeltjeshuis te koop in Deventer

Jouw regionieuwsEen auto die al een tijdje op een parkeerplaats langs de A1 bij Apeldoorn staat, trok de aandacht van een oplettende voorbijganger. De passant vroeg zich af wat er aan de hand is met de auto en trok bij meerdere organisaties aan de bel. Het mysterie rondom de beschimmelde auto was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van nog meer verhalen die het teruglezen waard zijn:

Statenlid Overijssel - VVD-Statenlid Gert Brommer stapte deze week op. De reden om het politieke toneel te verlaten? De politicus kan zich niet vinden in de maatregelen die het provinciebestuur, met daarin zijn eigen partij, neemt tegen de stikstofcrisis. 

Jumbo - Een vrachtwagen kwam dinsdag tijdens het lossen in botsing met een bestelauto van de Jumbo in Nunspeet. Door de kracht van de botsing knalde de bestelauto tegen de gevel van het supermarktfiliaal aan. Er vielen geen gewonden.

No show - Restaurant The Lemon Tree uit Deventer neemt maatregelen om het aantal ‘no shows’ terug te dringen. Hierbij gaat het om gasten die wel reserveren, maar uiteindelijk kort voor aanvang annuleren of helemaal niet op komen dagen. Tijdens de feestdagen kwam het restaurant onverhoopt met vijftien lege plekken te zitten. Om dit in de toekomst te voorkomen gaat het restaurant een aanbetalingssysteem invoeren.

Zeiljacht - Het grootste aluminium zeiljacht ter wereld verliet dinsdag de werf in Vollenhove. Een steenrijke Aziaat gaf de miljoenenorder aan botenbouwer Royal Huisman.

Prins Floris - Het christelijk Lyceum in Apeldoorn vierde haar negentigjarig bestaan. Prins Floris bracht zijn middelbare schooltijd door op het lyceum en kwam naar de viering. Tijdens de feestdag deed hij een ontboezeming:  Hij heeft als tiener een keer een ruit van de school ingegooid.

Tegeltjeshuis - Deventenaar Kurt verkoopt zijn huis. Het huis is er zeker niet één uit een dozijn, want in iedere kamer zitten tegeltjes. ,,Net de Parijse metro’’, aldus de 57-jarige Deventenaar.