Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Gemist? Onverwoestbaar stofje gaat bouwprojecten lamleggen, enorme meerval gevangen in de IJssel

Jouw regionieuws gemist?Heb je vandaag lekker in de zon gelegen of ben je naar de grote rommelmarkt in Hattem geweest en heb je daardoor het nieuws niet gevolgd? Geen zorgen. Dit is het belangrijkste nieuws uit Oost-Nederland.

Stofje - Het schier onverwoestbare stofje PFOS gaat bouwprojecten lamleggen. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft een norm vastgesteld voor de hoeveelheid PFOS die in de grond mag zitten, maar er is een groot gebrek aan laboratoria die onderzoek kunnen naar de stof. Daardoor lopen talloze bouwprojecten vertraging op.

Meerval - Zeewoldenaar Niels Kersten ging vissen op de IJssel tussen Deventer en Zwolle. Hij ging vissen op roofvissen, maar hij had niet verwacht dat hij kort erna ineens een meerval van ruim twee meter aan de haak zou slaan.

Duitsland - Een 57-jarige man uit Genemuiden raakte vrijdagmiddag ernstig gewond bij een verkeersongeluk in Duitsland. Een 12-jarig kind raakte ook ernstig gewond en verkeert in levensgevaar, zo werd vandaag bekend.

Belastingdienst - Gescheiden stellen kunnen binnenkort een flinke naheffing tegemoet zien. De Belastingdienst waarschuwt voor een naheffing, want vanwege scheidingen gaat er nog wel eens wat mis bij de daaropvolgende belastingaangifte.

Fileleed - De A1 was vanmorgen het toneel van ongelukken en files. In beide rijrichtingen stond het vast.

Redding - Opvarenden van een boot op het Ketelmeer werden vanmiddag gered. Op de boot brak brand uit. Er vielen geen gewonden.

Premium-artikel van de dag

Familiekamer - Gedetineerden in gevangenis in Zutphen kunnen gebruik maken van een familiekamer. In de familiekamer kunnen ze één keer in de maand hun kinderen spreken en knuffelen.