Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Gemist? Onverwoestbaar stofje gaat bouwprojecten lamleggen, enorme meerval gevangen in de IJssel

Jouw regionieuws gemist?Heb je vandaag lekker in de zon gelegen of ben je naar de grote rommelmarkt in Hattem geweest en heb je daardoor het nieuws niet gevolgd? Geen zorgen. Dit is het belangrijkste nieuws uit Oost-Nederland.

Stofje - Het schier onverwoestbare stofje PFOS gaat bouwprojecten lamleggen. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft een norm vastgesteld voor de hoeveelheid PFOS die in de grond mag zitten, maar er is een groot gebrek aan laboratoria die onderzoek kunnen naar de stof. Daardoor lopen talloze bouwprojecten vertraging op.

Meerval - Zeewoldenaar Niels Kersten ging vissen op de IJssel tussen Deventer en Zwolle. Hij ging vissen op roofvissen, maar hij had niet verwacht dat hij kort erna ineens een meerval van ruim twee meter aan de haak zou slaan.

Duitsland - Een 57-jarige man uit Genemuiden raakte vrijdagmiddag ernstig gewond bij een verkeersongeluk in Duitsland. Een 12-jarig kind raakte ook ernstig gewond en verkeert in levensgevaar, zo werd vandaag bekend.

Belastingdienst - Gescheiden stellen kunnen binnenkort een flinke naheffing tegemoet zien. De Belastingdienst waarschuwt voor een naheffing, want vanwege scheidingen gaat er nog wel eens wat mis bij de daaropvolgende belastingaangifte.

Fileleed - De A1 was vanmorgen het toneel van ongelukken en files. In beide rijrichtingen stond het vast.

Redding - Opvarenden van een boot op het Ketelmeer werden vanmiddag gered. Op de boot brak brand uit. Er vielen geen gewonden.

Premium-artikel van de dag

Familiekamer - Gedetineerden in gevangenis in Zutphen kunnen gebruik maken van een familiekamer. In de familiekamer kunnen ze één keer in de maand hun kinderen spreken en knuffelen.

 1. Wat moet een crimineel met een geroofd miljoenenschilderij? ‘Handig tijdens onderhandelingen met justitie’
  PREMIUM

  Wat moet een crimineel met een geroofd miljoenen­schil­de­rij? ‘Handig tijdens onderhande­lin­gen met justitie’

  Een miljoenenschilderij van Lucian Freud, verloren gewaand na de Kunsthalroof in Rotterdam, hangt misschien wel aan de muur van een topcrimineel. Kunstverzamelaars zitten niet te wachten op gestolen kunst. Wat moet de onderwereld dan wél met beroemde topstukken? Ex-crimineel ‘Okkie’ Durham (bekend van het stelen van twee Van Gogh’s): ,,Handig tijdens onderhandelingen met justitie. Of als onderpand voor een mooie drugstransactie.”
 2. Ruimen van graven Diepenveense nonnen stuit op onbegrip
  PREMIUM
  video

  Ruimen van graven Diepenveen­se nonnen stuit op onbegrip

  Ze liggen al jaren op begraafplaats Tjoenerhof in de Diepenveense bossen. De nonnen van de Congregatie van De Kleine Zusters van de H. Joseph. Bij leven al graag geziene inwoners van het dorp, waar ze de oude dag doorbrachten in bejaardentehuis Sparrenheuvel. Traditioneel gekleed, met hoofddoek, waren de zusters een opvallende verschijning in het dorp. Op Sparrenheuvel hielpen ze zolang ging mee in de verzorging, huishouding en keuken.