Gemist? Recherche zat fout in Deventer moordzaak, snelwegfietser, RIP Ricksen

Advocaat-generaal Diederik Aben van de Hoge Raad kraakt na twintig jaar het rechercheonderzoek in de Deventer moordzaak. Verder is Zwarte Piet niet welkom tijdens de nationale intocht van Sinterklaas in Apeldoorn en overleed oud-profvoetballer Fernando Ricksen, tot verdriet (maar ook opluchting) van zijn Zwolse biograaf Vincent de Vries.

 1. Donkere wolken boven Nicolaaskerk in Lettele door verwachte sluiting: ‘Water staat aan de lippen’
  PREMIUM

  Donkere wolken boven Nicolaas­kerk in Lettele door verwachte sluiting: ‘Water staat aan de lippen’

  ,,De storm treft onze kerk ook”, spreekt pastoor Ronald Cornelissen. Het zijn roerige tijden voor de katholieke kerken in Deventer en Salland. Nadat Parochie Heilig Kruis besloot om zeven Sallandse kerken de komende jaren te sluiten, volgt kort daarop een volgende sluitronde bij de Heilige Lebuinus Parochie in Deventer en omstreken. In Lettele vreest men voor de Heilige Nicolaaskerk.
 2. Libanonveteraan Bert Kleine Schaars uit Deventer zet hulpactie op voor Beiroet: ‘Anoniem geld geven vind ik niks’
  PREMIUM

  Libanonve­te­raan Bert Kleine Schaars uit Deventer zet hulpactie op voor Beiroet: ‘Anoniem geld geven vind ik niks’

  Libanon-veteraan Bert Kleine Schaars kwam meteen in actie toen hij dinsdag zag wat voor ramp zich in Beiroet voltrok. Anoniem geld geven vindt hij maar niks, want veel vertrouwen in de Libanese regering heeft hij niet. Sinds vrijdagmiddag kunnen mensen bij het Veteraneninstituut geld doneren. Wat hij ermee gaat doen? Dingen die echt nodig zijn, zoals het verschepen van voedsel en medicijnen.