Volledig scherm
PREMIUM
Café De Harmonie aan de Papenstraat kreeg eind juli al bezoek van een inbreker die het op de gokkast had gemunt. Eigenaar Guus Drogt ‘keek hem zo in zijn smoel’. © News United/Rens Hulman

Gokkastenkraker teistert kroegen in Deventer binnenstad: ‘Dweilen met de kraan open’

De cafés in de Deventer binnenstad worden geteisterd door een ware inbraakgolf. Kroegeigenaren vermoeden dat het gaat om een ‘hardnekkige recidivist’ die het met name op gokkasten heeft gemunt. Een 49-jarige Deventenaar zit vast. 

In de afgelopen vijf weken werd er veertien keer in Deventer cafés ingebroken, verspreid over de hele binnenstad van Deventer. Onder meer De Heks en Midtown, De Waagschaal (Brink), De Harmonie (Papenstraat) en Vrienden van Vroeger (Grote Kerkhof) kregen ongewenst bezoek. Volgens woordvoerder Marèl Steenbergen verscherpte de politie daarop het toezicht: het gaat volgens haar om extra patrouilles, maar ook om onopvallend aanwezige agenten. 

 1. ‘Klassieke boef’ maakt plaats voor georganiseerde misdaad en cyberdieven in Deventer en Salland
  PREMIUM

  ‘Klassieke boef’ maakt plaats voor georgani­seer­de misdaad en cyberdie­ven in Deventer en Salland

  De traditionele criminaliteit wordt ingeruild voor nieuwe soorten misdaad. Dat is het hoofdthema bij de politie IJsselland-Zuid en de gemeenten Deventer, Raalte en Olst-Wijhe. In een gezamenlijke persconferentie maakten zij de criminaliteits- en overlastcijfers van 2019 bekend. Minder vermogensdiefstallen zoals inbraken en autokraken, maar meer cyber en georganiseerde misdaad.
 2. Zwaar trainingskamp geeft Carlijn Achtereekte uit Lettele een goed gevoel richting NK allround
  PREMIUM

  Zwaar trainings­kamp geeft Carlijn Achtereek­te uit Lettele een goed gevoel richting NK allround

  Acht van de negen dagen tijdens het trainingskamp in Collalbo scheen de zon. De prachtige omstandigheden in Italië konden Carlijn Achtereekte wel bekoren, maar de zware trainingen misschien nog wel meer. ,,Zware blokken en lang trainen vind ik heerlijk, dan heb je minder tijd om na te denken.” Dit weekend hoopt ze tijdens het NK een ticket te bemachtigen voor het WK allround in Hamar.