Volledig scherm
PREMIUM
Café De Harmonie aan de Papenstraat kreeg eind juli al bezoek van een inbreker die het op de gokkast had gemunt. Eigenaar Guus Drogt ‘keek hem zo in zijn smoel’. © News United/Rens Hulman

Gokkastenkraker teistert kroegen in Deventer binnenstad: ‘Dweilen met de kraan open’

De cafés in de Deventer binnenstad worden geteisterd door een ware inbraakgolf. Kroegeigenaren vermoeden dat het gaat om een ‘hardnekkige recidivist’ die het met name op gokkasten heeft gemunt. Een 49-jarige Deventenaar zit vast. 

In de afgelopen vijf weken werd er veertien keer in Deventer cafés ingebroken, verspreid over de hele binnenstad van Deventer. Onder meer De Heks en Midtown, De Waagschaal (Brink), De Harmonie (Papenstraat) en Vrienden van Vroeger (Grote Kerkhof) kregen ongewenst bezoek. Volgens woordvoerder Marèl Steenbergen verscherpte de politie daarop het toezicht: het gaat volgens haar om extra patrouilles, maar ook om onopvallend aanwezige agenten. 

 1. Wat moet een crimineel met een geroofd miljoenenschilderij? ‘Handig tijdens onderhandelingen met justitie’
  PREMIUM

  Wat moet een crimineel met een geroofd miljoenen­schil­de­rij? ‘Handig tijdens onderhande­lin­gen met justitie’

  Een miljoenenschilderij van Lucian Freud, verloren gewaand na de Kunsthalroof in Rotterdam, hangt misschien wel aan de muur van een topcrimineel. Kunstverzamelaars zitten niet te wachten op gestolen kunst. Wat moet de onderwereld dan wél met beroemde topstukken? Ex-crimineel ‘Okkie’ Durham (bekend van het stelen van twee Van Gogh’s): ,,Handig tijdens onderhandelingen met justitie. Of als onderpand voor een mooie drugstransactie.”
 2. Ruimen van graven Diepenveense nonnen stuit op onbegrip
  PREMIUM
  video

  Ruimen van graven Diepenveen­se nonnen stuit op onbegrip

  Ze liggen al jaren op begraafplaats Tjoenerhof in de Diepenveense bossen. De nonnen van de Congregatie van De Kleine Zusters van de H. Joseph. Bij leven al graag geziene inwoners van het dorp, waar ze de oude dag doorbrachten in bejaardentehuis Sparrenheuvel. Traditioneel gekleed, met hoofddoek, waren de zusters een opvallende verschijning in het dorp. Op Sparrenheuvel hielpen ze zolang ging mee in de verzorging, huishouding en keuken.